Tänä vuonna olikin ns. puuhapäivä lauantaina kun paistelin kinkun kamadossa ja tein graavi sekä kylmäsavua.
Kinkku lähti ulos kamadosta 82 asteen lämmöissä ja ensi kerralla ehkä vedän vielä pidempään. Kamadon lämmöt oli 110-130 välillä kuten tavoitetta olikin. Sinappihuntu rouvan tekemällä viskisinapilla


Graavina oli Lauri Kaivoluodon sitrusgraavia ja se loppuikin jo eilen, ei siis joulupöytää nähnyt. Oma moka kun puolikkaan fileen tein. Toinen graavi oli viskigraavi ja sitä on vielä jäljellä sentään!
Kylmäsavut on vielä malttanut olla vakuumissa jääkaapissa ja pitänee ehkä tänä iltana maistella noita.



Näistä rustasin ihan blogitkin näin joulun kunniaksi.
Koska viime vuonna jäi blogaamatta joulukinkun teko kamadossa, niin tänä vuonna korjataan tämä erhe. Tänäkin vuonna päätin tehdä kinkun tuossa minun Kamado Bono Minimossa ja sen koosta johtuen valitsin pienemmän kinkun eli noin 3 kg version. Ja muutenkin, kun huushollissa ei muita kinkun syöjiä...
bbqblogi.fi
Tänä jouluna tehdään kalaa kolmella eri tapaa. Kahta erilaista graavia ja sitten kylmäsavulohta. Graavilohi tulee onneksi ns. itsekseen ja samoin kylmäsavukin, mutta sitä pitää hieman vahtia jo. Graavilohet Tänä vuonna tehdään tosiaan kahta erilaista graavilohta. Kokeillaan hieman erilaisia...
bbqblogi.fi