Nyt taisi vihdoin löytyä perunoille valmistustapa, jolla tulee täydellisiä paistinperunoita. Olen kokeillut vaikka mitä eri keinoja, mutta nyt tuli selkeästi paras lopputulos ja pysyy rapeina ulkoa ja pehmeää sisältä.
Oman satsin tein annabella-perunoilla.
Eli ensin sopiviksi, saman kokoisiksi paloiksi potut. Sen jälkeen huuhtelee tarpeeksi monta kertaa kylmällä vedellä, että lähtee tärkkelys pois niin, ettei vesi jää yhtään sameaksi. Vesi kiehuvaksi kattilaan ja perunat sekaan, suolaa oman maun mukaan ja hieman valkoviinietikkaa. Keittää, kunnes juuri ja juuri kypsää. Perunat siivilään ja aggressiivista ravistelua, että menee perunan pinta rikki, mutta ei kuitenkaan muussiksi. Palojen kuivaus, jonka jälkeen öljyä sopivasti ja omat mausteet pintaan. Itse tässä vaiheessa vielä ravistelen kunnolla perunoita. Air fryer hieman esilämmitystä ja sen jälkeen 205 °C ja perunoiden koosta riippuen 15–20 minuuttia, välillä ravistelee. Avain on myös, ettei täytä koria liikaa.
Jos jollain metodilla saa vielä parempia, otan mielelläni reseptiä vastaan