Grillit & grillaus

Itse en ole huomannut mitään pahaa tuossa grillissä. Meillä sama grilli on toiminut todella hyvin tällaiseen ei harrastuneiseen grillaamiseen. Jos jotain miinusta pitää hakea, niin olihan se vittuimainen koota mutta ohjeita seuraamalla meni ihan hyvin. Huomaathan että tuosta tulee se 300 € grilli kun hommaat kaasupullon ja kaasuletkun tolle.

Siis omasta takaa löytyy kyllä jo pullo(t) sekä letku ja paineensäädin.
 
Nykyään teen niin, että paljaana ottaa 110 C:ssä savua ja parkkia siihen 65C saakka, sitten folioon ja lämpötilan nosto 150C ja sillä noin 92-95C sisälämpötilaan. Tuolla lämpötilan nostolla loppu menee suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti.

Olisiko sama tehdä tuon folioinnin jälkeen loppulämmitys vaikka sähköuunissa? Eihän se liha tiedä millä sitä lämmitetään?

Jos siis hakee helppoa ja varmaa ratkaisua. Itsellä monesti jossain määrin humppaa Master touchissa lämmöt ja lisäksi lämmönlähdehän siinä on enemmän pistemäinen. Sähköuunissa saa tasaisena pysyvän ja tasaisesti jakaantuvan lämmön. Erityisesti tuohon 150 asteen loppuvaiheeseen voisi olla hyvä, ei piikkaa liikaa.
 
Olisiko sama tehdä tuon folioinnin jälkeen loppulämmitys vaikka sähköuunissa? Eihän se liha tiedä millä sitä lämmitetään?

Jos siis hakee helppoa ja varmaa ratkaisua. Itsellä monesti jossain määrin humppaa Master touchissa lämmöt ja lisäksi lämmönlähdehän siinä on enemmän pistemäinen. Sähköuunissa saa tasaisena pysyvän ja tasaisesti jakaantuvan lämmön. Erityisesti tuohon 150 asteen loppuvaiheeseen voisi olla hyvä, ei piikkaa liikaa.
Sähköuuni käy hyvin ja on monesti helpompi. Esimerkiksi Harry Soo ohjeistaa viimeistelemään brisketin sähköuunissa sen jälkeen kun parkki on otettu savustimessa ja kääräisty folioon.

"After three hours, take the brisket off the coals and finish cooking in an oven set to 275 degrees."


Tässä on hyvä artikkeli brisketin valmistuksen tieteestä. Kasteltu pesusieni 110C:ssä on konkreettinen esimerkki siitä kuinka stallaus kuivattaa. Märän sienen lämpötila jämähtää 60C:een ja lähtee nousemaan vasta kun sieni on kuiva. Äärimmäinen esimerkki, mutta sama pätee briskettiin, jos sitä yrittää kypsentää matalassa lämmössä ilman peittämistä. Artikkelissa kilpailuihin osallistuva pitmaster kertoo kuinka nykyään käärii brisketin folioon 60-65C:ssä ja antaa olla loppuun asti. Näin varmistetaan mehevä lopputulos.

1656599332997.png


 
Kova mietintä, onko gigantin 199.99e tarjous Weberin E-5730 hiiligrillistä hyvä hinta. Toukokuussa oli parempi malli (5750)230 euroa motonetissä, harmittaa kun ei tullut ostettua
 
Kova mietintä, onko gigantin 199.99e tarjous Weberin E-5730 hiiligrillistä hyvä hinta. Toukokuussa oli parempi malli (5750)230 euroa motonetissä, harmittaa kun ei tullut ostettua
Ei ole Original Kettlestä mikään kummoinen hinta. Puuttuu Master Touchiin verraten esim tuo kansiteline, joka on mielestäni melko must have ominaisuus. Ei tarvitse sitä kantta aina olla ripustelemassa siihen koukkuun. Kun tuohon Master Touch telineeseen tottuu, tuntuu erittäin vastenmieliseltä käyttää pallogrilliä, jossa sitä ei ole.
 
Ei ole Original Kettlestä mikään kummoinen hinta. Puuttuu Master Touchiin verraten esim tuo kansiteline, joka on mielestäni melko must have ominaisuus. Ei tarvitse sitä kantta aina olla ripustelemassa siihen koukkuun. Kun tuohon Master Touch telineeseen tottuu, tuntuu erittäin vastenmieliseltä käyttää pallogrilliä, jossa sitä ei ole.
Aivan samaa mieltä, se teline on loistava.
Sen lisäksi siihen telineen metalliin saa painettua pihdeillä tosi nätisti sellasen metallisen raudan mis on koukkuja tarvikkeille, en nyt muista oliko se jopa weberin valmistama, motonetistä taisin niitä ostella, niin ei aiheuta vuotamista reunoilta :)
 
Itsellä kaasugrilli ollut useamman vuoden käytössä ja harmittaa, ettei grillisafkoihi saa sitä grillauksen aromia. Tiedättehän, sitä aromia mitä mm. ravintoloissa saa kun tilaa esim. "puuhiiligrillissä" grillattua ruokaa, kasviksia jne.

Onko kyse siitä, ettei kaasulla saa vai samoja aromeita? Pitääkö siirtyä hiiligrilliin? Vai onko kyse osaamattomuudesta, grillimarinadeista vai mistä?
 
Itsellä kaasugrilli ollut useamman vuoden käytössä ja harmittaa, ettei grillisafkoihi saa sitä grillauksen aromia. Tiedättehän, sitä aromia mitä mm. ravintoloissa saa kun tilaa esim. "puuhiiligrillissä" grillattua ruokaa, kasviksia jne.

Onko kyse siitä, ettei kaasulla saa vai samoja aromeita? Pitääkö siirtyä hiiligrilliin? Vai onko kyse osaamattomuudesta, grillimarinadeista vai mistä?
Jos nyt oikein ymmärrän mitä tarkoitat, niin hankala kaasulla on samanlaista aromia saada kuin hiiligrillillä, kun niistä hiilistä se aromi tulee.
 
Ei ole kokemusta. Tarvitsetko oikeasti tuommoista tuohon hintaan? Weberin pallogrilli hoitaisi kaiken grillauksen savustukseen vain alle 300e ja on varmasti hyvä. Sillä on hyvä tutustua grillaukseen ja/jos tarvitset kaasun rinnalle niin saat varmasti alle tuon hinnan vielä kaasugrillinkin viereen. Jos kuitenkin olet päättänyt haluavasi ton niin paikan päällä hypistelemällä selviää parhaiten. Natiseeko, ainevahvuus, onko tukeva jne. Yleinsä jos yhteen asiaan tungetaan sata muuta niin laatu huononee tai jotkut asiat ei ole niin hyviä.
Tuolla ylempänä @Valtsu_82 mainitsi Masterbuiltin Gravity Series 560 joka on vain vähän kalliimpi mutta taatusti hyvä.
 
Juu ei mielestäni mitään järkeä tollasessa laitoksessa, ei tolta merkiltä tohon hintaan.
Paljon shittiä pakattuna paskaan kuoreen, näin olettaisin.
 
Itsellä kaasugrilli ollut useamman vuoden käytössä ja harmittaa, ettei grillisafkoihi saa sitä grillauksen aromia. Tiedättehän, sitä aromia mitä mm. ravintoloissa saa kun tilaa esim. "puuhiiligrillissä" grillattua ruokaa, kasviksia jne.

Onko kyse siitä, ettei kaasulla saa vai samoja aromeita? Pitääkö siirtyä hiiligrilliin? Vai onko kyse osaamattomuudesta, grillimarinadeista vai mistä?
Savustusboksi ja lastuja tuo kaasugrilliin vähän enemmän "grillauksen makua", mutta onhan se vieläkin eri asia kuin hiiligrilli.

Edit. Tarkoitan siis sellaista reiitettyä savugeneraattoripeltirasiaa johon laitetaan savustuslastuja savun tekemiseksi, en savustuslaatikkoa johon laitetaan ruoka savustumaan :think:
 
Hiiligrillin kantta pitäisi saada tiivistettyä sellasella lämmön kestävällä huopanauhalla. Kamadoon näyttäisi ainakin saavan, mutta hinta on ihan hirvittävä.

Saako tuollaista tiivistettä ihan rautakaupasta ja jos saa niin millä nimekkeellä kannattaisi lähteä metsästämään?
 
Biltemasta ainakin löytyy vastaavaa lasikuitutiivistettä. Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin Alempaa kun katsoo niin löytyy eri kokoisia vaihtoehtoja. Ei toki itseliimautuvaa sorttia, mutta liima tulee mukana.

Pislan valikoimista löytyy kans takka-/leivinuuninluukkuihin tarkoitettua tiivistenarua joka kestää kuumaa, pyöreää ja sitten tuollaista litteää, keraamista ja lasikuitua. Varaosat - Pisla Löytyy Tokmannilta, Puuilosta jne. jne. Lasikuitunaru 2x8 mm 3 m tarralla TAI Pisla lasikuitunaru 6mm 2m < 550 °C Toki voi suoraan tilata myös Pislan verkkokaupasta.
 
Mistähän saisi rasvapellin kaasugrillin alle? Netissä myydään kyllä, mutta ei ole ihan oikeaa kokoa löytynyt. Tai mikä voisi olla järkevä vaihtoehto? Tekisivätköhän paikalliset peltifirmat mittojen mukaan kaikkine taitteineen? Tai varmasti tekisivät, mutta kyseisen mittatilauspellin hintataso näin tehtynä vähän mietiyttää.

Grilli on aika monta vuotta sitten Prismasta ostettu, joku Burbank Grill Me -grilli. On kyllä ollut muuten hyvä ja kestävä, mutta tuo rasvapelti alkaa olla haperoitunut vaihtokuntoon. Eikä "yllättäen" Prismasta enää varaosia löydy.
 

Liitteet

  • 5BC9BCA4-058D-4EAB-99EF-60BE9ACF2989.jpeg
    5BC9BCA4-058D-4EAB-99EF-60BE9ACF2989.jpeg
    222,5 KB · Luettu: 16
Mistähän saisi rasvapellin kaasugrillin alle? Netissä myydään kyllä, mutta ei ole ihan oikeaa kokoa löytynyt. Tai mikä voisi olla järkevä vaihtoehto? Tekisivätköhän paikalliset peltifirmat mittojen mukaan kaikkine taitteineen? Tai varmasti tekisivät, mutta kyseisen mittatilauspellin hintataso näin tehtynä vähän mietiyttää.

Grilli on aika monta vuotta sitten Prismasta ostettu, joku Burbank Grill Me -grilli. On kyllä ollut muuten hyvä ja kestävä, mutta tuo rasvapelti alkaa olla haperoitunut vaihtokuntoon. Eikä "yllättäen" Prismasta enää varaosia löydy.
Isoja foliovuokia, paketillisella menee monta vuotta jos ei joka putsauksessa heitä roskiin
 
Weber Q1200 kaasupatruunalla: pitääkö se patruunan venttiili kääntää täysin auki vai vaan vähän auki? Lisäksi kun käänsi grillin päästä venttiilin auki niin kuului pientä sihinää, pitääkö kuulua? Vai viittaako että jostain vuotaa? Ensimmäistä kertaa kaasugrilliä käytän...
 
Onks kukaa bongannu hiilikoria L koon kamadolle halvemmalla ku toi k-raudan 85e?
Prkl ku piti viivytellä niin et loppui bigshopista :(

Ja kunhan mulle joskus tuolta grillitukusta se mun MAALISKUUSSA tilaamani grillausjärjestelmä tulisi....
Niin mistä tohon saisi esim tällä videolla näkyviä osia?
Eli ton parilan ja sit tollasen millä paistaa sipulia...
 
Viimeksi muokattu:
Toimisko tollanen pizzakivi smashburgerien teossa?:rolleyes:
Kaasugrilli kyseessä, 2 polttiminen Weber.
 
Weber Q1200 kaasupatruunalla: pitääkö se patruunan venttiili kääntää täysin auki vai vaan vähän auki? Lisäksi kun käänsi grillin päästä venttiilin auki niin kuului pientä sihinää, pitääkö kuulua? Vai viittaako että jostain vuotaa? Ensimmäistä kertaa kaasugrilliä käytän...
Jos on kaksi säätöä millä säädetään niin pullon venttiili täysin auki ja sillä toisella säädät liekkiä. Sihinä nyt tarkoittaa että kaasua tulee. Avaa se pullon venttiili ensin ja pidä grillin säätimet kiinni, jos alkaa kaasu haista niin jostain vuotaa. Sytytä se liekki heti kun alkaa sihistä niin ei leimahda liiat kaasut sytyttäessä. Jos joku vuotaa niin se kaasu kyllä tuoksuu reilusti, en olisi huolissani. Laitat vaan pullon venttiilin kiinni ja tuuletat.
 
Olis ideana tänään hakea lihatiskilta ribsejä ja grillata ne kamadolla.
Ihan ekaksi, mitenköhän paljon yhdelle ihmiselle noita pitäis yhteen syömiseen ostaa?
Annoskoko on itellä suht iso, mutta väsään tohon perunoita lisukkeeksi myös.

Sit kypsennykseen, mikä tohon nyt sit olis hyvä systeemi kamadolla?
Ei varmaan kannata mitään keitellä ensin?
Pienellä lämmöllä ja pitkään, vaiko ensin uunissa ja sit kamadoon?

Onks vinkkejä oman bbq kastikkeen tekoon vai kannattaako vaan napata citymarketin hyllystä joku pullo mukaan?
 
Spare ribsejä? Kyllähän sitä raavas mies moisen kokonaan imasee. Luutahan siinä on nettopainosta valtaosa. Konservatiiviset vieraat tyytyvät puolikkaaseen.

Baby back ribs? Itse en edes näiden kanssa jaksa enää leikkiä. 1,5 per pää? Suositus spare ribseille. Mieluiten St. Louis -leikkuulla.
 
Spare ribsejä? Kyllähän sitä raavas mies moisen kokonaan imasee. Luutahan siinä on nettopainosta valtaosa. Konservatiiviset vieraat tyytyvät puolikkaaseen.

Baby back ribs? Itse en edes näiden kanssa jaksa enää leikkiä. 1,5 per pää? Suositus spare ribseille. Mieluiten St. Louis -leikkuulla.
Siis en ihan tajua kysymystä :lol:
Tollasia ehkä 10cm leveitä, ihan vaan viljaporsaan ribsejä.
 
Siis en ihan tajua kysymystä :lol:
Tollasia ehkä 10cm leveitä, ihan vaan viljaporsaan ribsejä.
Viljaporsaan, eli siis HK:n tuottteita. Eipä niillä baby backeja taida edes olla, joten kyseessä varmasti spare ribsit. Jos on lisukkeita niin otat vaikka sillä kaavalla, että yksi riittää kahdelle.
 
Olis ideana tänään hakea lihatiskilta ribsejä ja grillata ne kamadolla.
Ihan ekaksi, mitenköhän paljon yhdelle ihmiselle noita pitäis yhteen syömiseen ostaa?
Annoskoko on itellä suht iso, mutta väsään tohon perunoita lisukkeeksi myös.

Sit kypsennykseen, mikä tohon nyt sit olis hyvä systeemi kamadolla?
Ei varmaan kannata mitään keitellä ensin?
Pienellä lämmöllä ja pitkään, vaiko ensin uunissa ja sit kamadoon?

Onks vinkkejä oman bbq kastikkeen tekoon vai kannattaako vaan napata citymarketin hyllystä joku pullo mukaan?

Epäsuorassa noin 120asteen lämmössä noin 4h. Rubin hieroisin pintoihin edeltävänä iltana jos sen laittaa.
 
Viljaporsaan, eli siis HK:n tuottteita. Eipä niillä baby backeja taida edes olla, joten kyseessä varmasti spare ribsit. Jos on lisukkeita niin otat vaikka sillä kaavalla, että yksi riittää kahdelle.
Mut eihän pari tollasta paina ku hätinä joku 500g?
 
Noh mitä ilmeisemmin HK:lla siis onkin baby backseja. Niissä ei tosiaan ole juuri kaluamista luiden välissä. Osta kaveriksi spare ribsejä.
No voihan perse, mulla on siis jo jääkaapissa pari noita, tiskillä väitti että kaks olis yhdelle sopiva määrä mut pohtisin että mahtaako kuitenkaan olla, tol on painoa just vähän yli 500g.
 
No voihan perse, mulla on siis jo jääkaapissa pari noita, tiskillä väitti että kaks olis yhdelle sopiva määrä mut pohtisin että mahtaako kuitenkaan olla, tol on painoa just vähän yli 500g.
Eiköhän sitä kahdellakin pärjää. Heität vaikka kilosen porsaan lavan siihen viereen tirisemään. Menee samoilla lämmöillä.
 
Olis ideana tänään hakea lihatiskilta ribsejä ja grillata ne kamadolla.
Ihan ekaksi, mitenköhän paljon yhdelle ihmiselle noita pitäis yhteen syömiseen ostaa?
Annoskoko on itellä suht iso, mutta väsään tohon perunoita lisukkeeksi myös.

Sit kypsennykseen, mikä tohon nyt sit olis hyvä systeemi kamadolla?
Ei varmaan kannata mitään keitellä ensin?
Pienellä lämmöllä ja pitkään, vaiko ensin uunissa ja sit kamadoon?

Onks vinkkejä oman bbq kastikkeen tekoon vai kannattaako vaan napata citymarketin hyllystä joku pullo mukaan?
Muutaman kerran jo toistetut vinkit rubiin ja kastikkeeseen. Rubeissa on ihan älyttömästi suolaa, josta ei kannata turhaan maksaa. Suolaus ja rubi erikseen mahdollistaa myös vapaamman pelaamisen rubilla. Possulle hyvin toimiva ja nopeatekoinen on Memphis Dust.


Erittäin hyvä grillauskastike on Kansas City Style BBQ Sauce. Tuota tulee tehtyä 4x annos ennen kauden aloitusta. Ketsuppipulloissa jääkaapissa säilyy pitkään.


Yleensä teen markettien spareribsit ilman käärimistä 110C lämmössä ja aikaa menee noin 4-5 tuntia. Keittämisestä sen verran, että 'If you boil ribs the terrorists win'.
 
Eiköhän sitä kahdellakin pärjää. Heität vaikka kilosen porsaan lavan siihen viereen tirisemään. Menee samoilla lämmöillä.
En syö porsasta muuten ku pekonissa tai ribseissä.
Jos vaan käyn nyt ostaa lisää noita niin riittääkö yks vai otanko kaks?
Tulee ihan vaan yhdelle ku vaimo ei ribseistä välitä.
 
Ei vara venettä kaada?
Jeps, kävin hakemassa pari lisää.
Nyt käyn heittää kamadon päälle, asteet johki 120 (kannattaisko ennemmin 100 kun kannen mittari näyttää aina vähemmän ku mitä ritilällä on?) ja pidän runsas 4 tuntia.
Aattelin heittää vielä vedessä liotettuja viskilastuja joukkoon antamaan savua.

Olikin jääkaapissa avaamaton poppamiehen bbq kastike (jossa parasta ennen 2021 mut ihan hyvältä maistui) ja saman firman cherry cola, aattelin niistä sekoittaa ja lisään vähän chipotlea vielä joukkoon.

Noiden nimi siinä tiskillä muuten oli viljaporsaan panosvyö :lol:

Pitääkö noita jollain voidella kypsennyksen aikana?
 
Tuntuu aikalailla kovalta tuo 4h nakuna, kun kyseessä on vielä lihattomat suomi ribsit.

2h nakuna ja vaikka puolen tunnin välein suihkutat omenamehulla ja sitten
1,5h foliossa missä voita, mehua, sokeria
Foliosta pois, soossit pintaan ja glaseeraus.

Ei tarvitse lastuja uittaa. Isommat palaset olisi huomattavasti parempia oli ne tyyliin mitä lehti/hedelmäpuuta tahansa.

Ps. Revi kalvot pois
 
Tuntuu aikalailla kovalta tuo 4h nakuna, kun kyseessä on vielä lihattomat suomi ribsit.

2h nakuna ja vaikka puolen tunnin välein suihkutat omenamehulla ja sitten
1,5h foliossa missä voita, mehua, sokeria
Foliosta pois, soossit pintaan ja glaseeraus.

Ei tarvitse lastuja uittaa. Isommat palaset olisi huomattavasti parempia oli ne tyyliin mitä lehti/hedelmäpuuta tahansa.

Ps. Revi kalvot pois
Eikös nakuna kypsy hitaammin ja folio nopeuttaa huomattavasti kypsymistä? Suihkuttelu taas hidastaa kypsymistä ja kuivattaa lihaa. En laittaisi folioon lainkaan tai jos laittaisin niin ei ainakaan nestettä, joka liottaa parkin pois ja tekee lihasta muhjua.

Lastuista olen ihan samaa mieltä, ei kannata liottaa. Eipä taida märkien lastujen likainen harmaa/valkoinen savu paljon lisätä hyvää savun aromia ribseihin. Pelkillä hiililläkin tulee erinomaista.
 
No lastut on jo tuolla ja liotettuna, enkä myöskään foliota ajatellut laittaa.
Mehua ei ole.
Voiko voidella vaikka voisulalla, tai bbq kastikkeella?
 
No lastut on jo tuolla ja liotettuna, enkä myöskään foliota ajatellut laittaa.
Mehua ei ole.
Voiko voidella vaikka voisulalla, tai bbq kastikkeella?
Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.
 
Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.
Elikkä en voitele lainkaan?
Käännetäänkö nä kerran puolivälissä vai useammin?

Pääseekin nopeammin syömään, lämmöt kipusi 150 asteeseen vaikka pistin jarrut päälle satkussa :(
 
Viimeksi muokattu:
Elikkä en voitele lainkaan?
Käännetäänkö nä kerran puolivälissä vai useammin?
En voitelisi muuta kuin BBQ soosilla noin puoli tuntia ennen valmistumista. Viime vuonna tein (poikkeuksellisesti kun sattui olemaan tarjouksessa) valmiiksi marinoituja babyback -ribsejä ja postauksen perusteella oli noin kolme tuntia 125C:ssä ilman foliota ja BBQ soosi lopussa pintaan. Ei nuo varsinaisesti kuivia ollut mutta spare ribseihin verrattuna lihaa oli vielä vähemmän niin tavallaan nuo ovat läpisavustettuja ja maku ja rakenne hyvällä tavalla suolaisenmakeaa ja sopivan sitkeä toffeemainen purutuntuma. Kääntäminen kannattaa katsoa tilanteen mukaan jos alaspäin oleva puoli ottaa liian tummaa pintaa.

 
Siel se ny on ollu 3.5h, lämmöt laski siihen 125c kun pistin luukut tosi pienelle, ja tunnin välein oon käyny kattomassa eikä ole milliäkään vaihdellu lämmöt.
Pistin nyt tokan kerroksen bbq kastiketta päälle ja luukut kiinni ja annan tunnin muhia siel loppulämmöissä ja sit pääsee maistelee.
 
Ja ei ollu erikoista, vittu ku pitikin ottaa se valmiiks maustettu, ei ollu mitää kovin hyvää rubbia…
Samaten bbq kastike oli ihan paskaa :lol:

Noh, onneks grillaaminen itsessäänkin on kivaa puuhaa:D
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Ja ei ollu erikoista, vittu ku pitikin ottaa se valmiiks maustettu, ei ollu mitää kovin hyvää rubbia…
Samaten bbq kastike oli ihan paskaa :lol:

Noh, onneks grillaaminen itsessäänkin on kivaa puuhaa:D
Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?

Suosittelen laittamaan heti tuota Memphis dustia. Käytän sitä itse kaikkeen possuun joulukinkusta lähtien. Jos vedät noiden BBQ huijareiden rubeja niin et varmasti pysty syömään kiloa ribsejä vaan suola/jano tulee vastaan ensimmäisenä.

Eikä tuo Kansas City BBQ Stylekään ole mitään paskaa, ottaa vähän enemmän vaan aikaa tehdä.
 
Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?

Suosittelen laittamaan heti tuota Memphis dustia. Käytän sitä itse kaikkeen possuun joulukinkusta lähtien. Jos vedät noiden BBQ huijareiden rubeja niin et varmasti pysty syömään kiloa ribsejä vaan suola/jano tulee vastaan ensimmäisenä.

Eikä tuo Kansas City BBQ Stylekään ole mitään paskaa, ottaa vähän enemmän vaan aikaa tehdä.
Noku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.
Se kastike mikä muutama vuosi sitten tuli lidlin pakaste ribseissä mukana oli mun mielestä hiton hyvää.
Voin pistää huomenna kuvia.
Koostumus oli vähän outo, olis pitäny jättää kokonaan pistämättä sitä bbq kastiketta ennen kun oli valmista kun se kuivui siihen päälle.
Yksi neljästä ribsistä maistui paljon paremmalle ku muut, vaikka kaikki oli samoja, mikä on tosi outoa :D
Luiden välit oli koostumukseltaan ihan jees, tosi pehmeetä, mutta sit päätyjen läheltä ja se ohut kerros lihaa oli tosi perseestä, ehkä sit ton bbq kastikkeen takia.

Hitusen ehkä kuivaa tuo oli, onko sit liian pitkä aika vai se bbq läträäminen vai mikä syynä…

Yhteensä 4.5h se siellä oli, ensin 3.5h 125c ja sit tunti niin et pistin läpät kiinni, sata astetta oli ku hain ne pois.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 212
Viestejä
4 864 670
Jäsenet
78 619
Uusin jäsen
Deeäx

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom