Kahvihifistely

Nyt on Ninja Luxe Pro sisäänajettu ja yhdet espressot vedetty naamariin + paljon dialing in testejä halvoilla Rainbow kahvipavuilla mitä nappasin 20% alennuskupongilla lähisalesta.
Käytännössä kokemukset aika samat kuin tässä arvostelussa: Ninja Luxe Cafe 701 Pro Espresso Machine - Kev's Review 2025
Espresso 3-vahvuudella ampuu veden määrän hieman yli minkä takia Ristretto 2-vahvuudella toimii paremmin ja se saavuttaa oikeasti 1:2 uutto suhteen.

Onhan tuolla espresson valmistus ihan erilaista QOL puolesta verrattuna kitchen aidiin ja Kingrinder K6 myllyyn. Ei tarvitse käyttää vaakaa papujen mittaukseen, ei tarvitse veivata myllyä ja ylimääräisen sotkun syntyminen on lähes mahdotonta kun missään välissä ei tarvitse käsitellä tamppaamatonta jauhettua kahvia.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
 
Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?

Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.

 
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?

Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.

Ei kait se kauhean kauaa hyvänä säily mutta jostain syystä ajatustasolla mieltäisin kokonaisuutena pienemmäksi jutuksi vaikka vedet pistäisi aina aamusta ja tyhjentäisi illasta.

Kiitos! Jostain syystä ei tullut tuo Crema vastaan omissa hauissa. Ainoastaan erinäisiä tarpeettoman isoja (1dl) kastike/-öljypulloja, temu-ratkaisuja (en koske) ja sitten kaikenmaailman kosmetiikalle sun muille (ei elintarvikekäyttöön) tarkoitettuja pulloja sekä keskusteluja tällaisista. Kahvikaverilta koitin myös etsiä moista, kun tuli tilattua sieltä muuta. Nuo 5€ postit aika tyly 5€ tuotteelle mutta ei voi mitään.
 
En nyt aloita mitään vänkäämistä, mutta jos papujen päälle suihkaisee jonkun nanolitran vettä, ja jauhamisen jälkeen purut kylvetetään liki kiehuvassa vedessä, en olisi kovin huolissani sen veden säilyvyydestä. Tollaisen minipullon vedet vaihtaisin ehkä kerran viikossa.

Bakteerikammoisena olisin ehkä enemmän huolissani sen myllyn hygieniasta.

Mun metodi on lorauttaa vettä Aeropressin mittalusikan uurteiseen varteen ja sillä pyöritellä papuja kupissa. Huuhtelen sitten ylimääräisen aineksen kupista muun touhun ohessa.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Olen käyttänyt tähän erilaisista matkaseteistä löytyviä pieniä suihkepulloja, tyyliin:


Näitä kun on ostettu matkustustarpeisiin aina toisinaan.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Itse kun tuolla Wilfalla vielä jauhoin otin tavaksi kastella teelusikan kraanan alla ja pyöräytin papuja Wlifassa sillä märällä lusikalla pari kertaa. Tuntui riittävältä keinolta sähköisyyden eliminoimiseksi.
 
Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
 
Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
Vanhan Wilfan muovisen säiliön staattisuus tosiaan riippui tosi paljon pavuista mikä käytössä. Foliollahan sen säiliön voi vuorata niin helpottaa paljon.

Uniformissa metallinen säiliö, ei sitäkään vähää tuota ongelmaa.
 
Mites jos vaan antaa olla staattista meininkiä ilmassa? Itseä ei ole isommin haitannut, mutta vähänhän se alasäiliö Wilfassa sotkee kun kannen avaa niin pölähtää jauhettua kahvia pöydälle. Muuten kopautan joka kerta myllyn kulmallaan pöytään niin tipahtaa ylimääräiset säiliöön eikä myllyn pohjalle tai pöydälle. Tätä joutuu tekemään ympäri vuoden, ei pelkästään talvella.
 
Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
 
Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
Voisiko vaikuttaa myös jauhatuskarkeus? Hienompi lentelee minne sattuu mutta ainakin mokkapannukarkeus laskeutuu minne pitää (Wilfan toiseksi hienoin asetus).
 
1762358017816.png

Jälleen suht. tuoretta kaupasta. Pask... eiku halpuuttajat olleet tässä täällä päin Kauppiaita parempia saamaan hyllyyn tuoretta, mutta tuon tuoreen Napolin löysin nyt ihan Cittarista.
 
1762358017816.png

Jälleen suht. tuoretta kaupasta. Pask... eiku halpuuttajat olleet tässä täällä päin Kauppiaita parempia saamaan hyllyyn tuoretta, mutta tuon tuoreen Napolin löysin nyt ihan Cittarista.
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.

Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
 
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.

Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa. :)
 
Viimeksi muokattu:
Onko myllyllä paljoa merkitystä jos käyttää pressopannua? Mulla on käytössä Harion käsikäyttöinen mylly jota olen käyttänyt kohta 6 vuotta ja myllännyt pavut silmämääräisesti suodatinkahvin tasoiseksi tai hieman karkeammaksi. Tuossa mallissa karkeuden säätöä ei ole numeroitu mitenkään niin siinä voi olla vähän heittoja. Käyttöä on lähinnä viikonloppuisin niin en ole päivittänyt toimivaa kampetta mutta vähän tekisi sähkömyllyä mieli.

Pressopannuun olen tykästynyt sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pienellä vaivalla saa parempaa kahvia kuin keittimellä, etenkin kun olen talouden ainoa kahvinjuoja ja pieni määrä riittää aamuisin. Papuina käytän perus markettilaatuja, pitkään Pauligin Rubya, nyt on New Yorkia. Joskus on tullut tilailtua jotain hienompia laatuja mutta ei ole sattunut mitään jumalkamaa kohdalle.
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.
 
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.
Ei ole ollut syksyn kärkihanke tämä kahvimylly niin vanhalla on menty. Suosituksia kuuntelen minäkin. :thumbsup:
 
Omalla kokemuksella käsimyllyistä Kingrinder P2 ja K6 edustaa hintaluokkiensa kärkikastia. Jos vastaavan laatuisen sähkömyllyn halajaa niin hinta sitten tuplaantuu helposti.
 
Kahvin tuoreudella on imho suurehko merkitys. Nyt on mokkapannuun Napolia ja ranskanpuristimeen Barcelonaa. Tykkään myös Mundoista, etenkin vihreästä, jota joskus sekoittelen muihin antamaan niihin lisää kierrettä. Pakkasessa on nyt kutakin rasioissa, joista sitten käyttöpurkkeihin jääkaappiin.

Voisi pienpaahtimojakin taas tukea, vaikka ovat nuo Pauligitkin ihan jees. Rahallisesti tähän ei kuitenkaan omakohtaisesti saa menemään ongelmallisia summia, vaikka ostaisi vähän kalliimpiakin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
291 321
Viestejä
4 984 052
Jäsenet
80 042
Uusin jäsen
Vinsoc

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom