Melkoinen kilohinta kyllä tulee.
En tiedä mihin vertaat heh. 24 erilaista laadukasta kahvia monelta eri paahtimolta.
Enemmän järkyttää jonkun karkkikalenterin kilohinta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Melkoinen kilohinta kyllä tulee.
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Ei kait se kauhean kauaa hyvänä säily mutta jostain syystä ajatustasolla mieltäisin kokonaisuutena pienemmäksi jutuksi vaikka vedet pistäisi aina aamusta ja tyhjentäisi illasta.Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?
Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.
![]()
100% Chef lasinen mini-suihkepullo 15 ml, Hinta 4,90 €
Minikokonen, uudelleentäytettävä lasinen spraypullo. Esim. kahvipapujen kostuttamiseen jauhettaessa kahvimyllyllä. Hopeanvärinen metallikorkki.www.crema.fi
Olen käyttänyt tähän erilaisista matkaseteistä löytyviä pieniä suihkepulloja, tyyliin:Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.
Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Itse kun tuolla Wilfalla vielä jauhoin otin tavaksi kastella teelusikan kraanan alla ja pyöräytin papuja Wlifassa sillä märällä lusikalla pari kertaa. Tuntui riittävältä keinolta sähköisyyden eliminoimiseksi.Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.
Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Vanhan Wilfan muovisen säiliön staattisuus tosiaan riippui tosi paljon pavuista mikä käytössä. Foliollahan sen säiliön voi vuorata niin helpottaa paljon.Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
Voisiko vaikuttaa myös jauhatuskarkeus? Hienompi lentelee minne sattuu mutta ainakin mokkapannukarkeus laskeutuu minne pitää (Wilfan toiseksi hienoin asetus).Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.
Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa.Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.
Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.Onko myllyllä paljoa merkitystä jos käyttää pressopannua? Mulla on käytössä Harion käsikäyttöinen mylly jota olen käyttänyt kohta 6 vuotta ja myllännyt pavut silmämääräisesti suodatinkahvin tasoiseksi tai hieman karkeammaksi. Tuossa mallissa karkeuden säätöä ei ole numeroitu mitenkään niin siinä voi olla vähän heittoja. Käyttöä on lähinnä viikonloppuisin niin en ole päivittänyt toimivaa kampetta mutta vähän tekisi sähkömyllyä mieli.
Pressopannuun olen tykästynyt sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pienellä vaivalla saa parempaa kahvia kuin keittimellä, etenkin kun olen talouden ainoa kahvinjuoja ja pieni määrä riittää aamuisin. Papuina käytän perus markettilaatuja, pitkään Pauligin Rubya, nyt on New Yorkia. Joskus on tullut tilailtua jotain hienompia laatuja mutta ei ole sattunut mitään jumalkamaa kohdalle.
Ei ole ollut syksyn kärkihanke tämä kahvimylly niin vanhalla on menty. Suosituksia kuuntelen minäkin.Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.
Kyllähän pienpaahtimoilta voi tilata suoraankin ja esim Lehmuksen kk-tilaus kolahtaa postiluukusta sisään.Pakko tähän väliin hehkuttaa tota slurp.coffee palvelua kun täällä tuoreudesta puhutaan. Aina tuoretta kahvia kotona ja tukee pienpaahtimoita! Toi pienpaahtimoiden tukeminen tosi vaikeeta ellei asu ihan ison kaupungin keskustassa. Lähikaupassa on toki jotain mutta 90% hyvistä paahtimoista jää kokematta.
Joo tottakai!Kyllähän pienpaahtimoilta voi tilata suoraankin ja esim Lehmuksen kk-tilaus kolahtaa postiluukusta sisään.
Pariisissa oli kerran erikoinen haju pavuissa kun pitkästä aikaa ostin ja on sen jälkeen jäänyt hyllyyn.Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa.![]()
Tota mä olen ihmetellyt, kun joissain papupusseissa on kamalasti jotain purua seassa. Sen huomaa siinä vaiheessa, kun mittaa ne kuppiin ja kostealla lusikanvarrella vatkaa niitä hetken ennen jauhamista. Ei ole pelkästään Pauligin tuotteissa tämä ilmiö. Jotkut pavut taas eivät jätä mitään em. metodilla siihen kuppiin.Reykjavik-pavut vähän ihmetyttää kun seassa on jotain vaaleata kuorta tms.
Aiemmin paheksuin hifistelijöitä, jotka suorastaan halveksivat henkilöitä, jotka nappaavat kaupasta vain sen tavallisen ankean Juhla Mokan ja hörppivät sitä tyytyväisenä, mutta nyt on jostain syystä tullut itsellekin vähän kyllästyminen siihen peruskahviin. Juhla Mokkaa eksklusiivisesti siis hörppinyt vuosia n. 6-9 kuppia päivässä, mutta nyt tuntuu että pitäisi saada jotain missä olisi enemmän ns. ytyä maullisesti. Onko ehdotuksia?
Vaihdanko astetta tummempaan paahtoon seuraavaksi? Mielellään saisi ehdotetut kahvit löytyä normaalista elintarvikemyymälästä.
Itsekin yleensä ostan juuri tuota Kharismaa. Tosin viimeksi kun oli kaupassa tarjouksessa tartuin Pauligin Sydney kahviin. Ei mitenkään pahaa vaikkei siinä tuota hieman pähkinäistä makuvivahdetta olekaan. Ehkä hieman kevyempi ja makeampi maku kuin Kharismassa.
En välttämättä jaksa edes päivittäin juoda kahvia. Ennen oli siten että saattoi mennä päälle vuosikin ettei kahvia käyttänyt kuin esim. drinkin sekaan jonkun lusikallisen (rommia, kahvia, colaa, jäitä tms & ½-l tuoppi). Nyt hankin ensin 2019 tarjouksesta Nespresso Essenza Mini -kahvikoneen mistä on hyvä tehdä 19 barin paineella yleensä Lidlin Bellaromin Modena Lungo (5/12) vaikka välistä tuleekin tilattua esim. Amazonin Starbucks 8 x 10 kapselin maistelusettiä. 2024 satuin saamaan House pressopannun mihin keitän veden (95C) Amazonista hankkimallani vedenkeittimellä mikä oli jotain 45€ marraskuussa 2020. Siitä sain kipinän hankkia jonkun halvan Elektrolux EKF330 -kahvinkeittimen "kun ilmaiseksi sai" työpaikalta muuton yhteydessä.
Tuon vedenkeittimen ostin alunperin teetä varten ja esim. tämän "Teekanne" Ländertee collectionin olen ostanut ainakin kolmisen kertaa Amazonista.
Töissä tulee helpommin "sorruttua" kupilliseen kahvia ja nyt kun on tuo kahvinkeitin niin ehkä hieman helpommin saattaa jopa muutaman kerran viikossa keitellä kahvit kun normaalisti tuota Housen pressopannua käytteli harvemmin kuin kerran viikossa ja Nespresson kahvikonetta ehkä kerran kuukaudessa jos sitäkään.
Ehkä siitä johtuen olen hankkinut kauramaito tyyppisiä (esim. Fazer Barista) juomia jotka sitten kestävät avattuina (en juo muuten kermaa tai maitoa sekä harvemmin tulee tehtyä ruokaa mihin esim. ruokakermaa laittelee).
EDIT: tuntuu juu tuo Juhlamokka olevan sellainen että siihen on totuttu, sitä on vanhemmat juoneet jne. Tässäkin testissä tuli ensimmäiseksi (Kharisma toisena, Pauligin Sydney ei päässyt sijoille mutta New York ja Brazil pääsivät): Suosikille äänivyöry! 50 000 suomalaista äänesti parasta kahvia, voittaja on täysin selvä
Isoilta paahtimoilta, oli ne sitten suomalaisia tai ruotsalaisia, et mitään erityisesti "parempia" kahveja kaupasta löydä, mutta ainakin hieman erilaista makumaailmaa saat vääntämällä asteikkoa tummempaan suuntaan. Melkein kaikissa paketeissahan on nykyään suuntaa antava paahtoaste ja joissakin jotain muitakin numeroita antamaan osviittaa sisällöstä. Esim. tuo monesti jo mainittu Pauligin kaupunkisarja kattaa aika laajan haitarin ja siitä voit joko asteittain kokeilla tai hypätä suoraan syvään päähän. Isommissa elintarvikekaupoissa on myös pienpaahtimoiden kahveja ja jos sellaiseen satut törmäämään, niin tarkista aina paahtopäivä, sillä hinnastaan johtuen ne istuskelevat monesti hyllyssä pitkiäkin aikoja suurten kaupunkien ulkopuolella. Mutta niistä voi löytää sellaisia makuja joita suurpaahtimoiden kahvit eivät anna ja jotka varsinkin suodatinkeittimessä ovat edukseen. Pakettien lapuissa lukee tällöin jotain marjaisuudesta tms.Aiemmin paheksuin hifistelijöitä, jotka suorastaan halveksivat henkilöitä, jotka nappaavat kaupasta vain sen tavallisen ankean Juhla Mokan ja hörppivät sitä tyytyväisenä, mutta nyt on jostain syystä tullut itsellekin vähän kyllästyminen siihen peruskahviin. Juhla Mokkaa eksklusiivisesti siis hörppinyt vuosia n. 6-9 kuppia päivässä, mutta nyt tuntuu että pitäisi saada jotain missä olisi enemmän ns. ytyä maullisesti. Onko ehdotuksia?
Vaihdanko astetta tummempaan paahtoon seuraavaksi? Mielellään saisi ehdotetut kahvit löytyä normaalista elintarvikemyymälästä.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.