Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ed. Olikin hyviä vinkkejä mutta infrapunamittarista kannattaakin varmistaa että yltää myös +400 asteen lukemiin mikä ei monellakaan onnistu. S-Raudan tuote piti juurikin kun vaan +150 asteeseen ylsi. Bilteman 50€ mittari ainakin ~300 astetta näytti kun jouluna paisteltiin rieskoja Ooni Karu:lla kaasupolttimolla.Pukki oli kiva ja toi tommosen Kodan uunin lahjaksi. Mitäs kaikkea tosta olis hyvä tietää näin ennen ensimmäistä käyttöä? Lapio tarttee hommata nyt ensiksi mutta onko jotain mitä huomattu käytössä.
Sähköuunilla kikkailu ja grillivastus ovat melko ehdottomia, mikäli haluaa koostumukseltaan edes lähellekään "autenttista" pizzaa.
+400C uuneilla tätä ongelmaa ei tietenkään ole, eikä kikkailua tarvita, kun kaikkiin osa-alueisiin saadaan 60-90s paistolla oikea koostumus.
Pukki oli kiva ja toi tommosen Kodan uunin lahjaksi. Mitäs kaikkea tosta olis hyvä tietää näin ennen ensimmäistä käyttöä? Lapio tarttee hommata nyt ensiksi mutta onko jotain mitä huomattu käytössä.
Tuskin 40 asteen lämpötilaero talvi ja keskelien välillä kiveä hetkauttaa jos lämmität sen 500 asteeseen..Tuli tännekin tuommoinen ja muutaman videon siitä nyt katsonut, niin pistää kyllä ihmetyttämään, että eikö tosiaan ole saatu kehitettyä uunia, jossa pitsaa ei tarvitse olla kääntämässä parinkymmenen sekunnin väleinMiksi ne polttimet on ainoastaan takana ja toisella sivulla? Luulisi olevan paljon tehokkaampi, jos molemmilla sivuillakin olisi ja jonkinlainen luukku edessä.
Mitähän tuo pohjakivi tykkää, jos sitä ulkona pakkasessa lämmittelee? Pitääkö odotella kevättä ennen ensikäyttöä![]()
Tuskin 40 asteen lämpötilaero talvi ja keskelien välillä kiveä hetkauttaa jos lämmität sen 500 asteeseen..
Juuri tänään halkesi Oonista kivi ja nyt on leudompaa kuin viime paistokerralla, menisköhän takuuseen kun on vain n. 5krt paisteltu?Lähinnä se, että onko miten huokoista materiaalia tuo kivi, jos se on kosteutta itseenäs ottanut ja siitä rajusti lämpenee pakkasessa, niin voihan se haljeta tai murentua.
Suosittelen ennemmin yleiskonetta, ei noista monitoimikoneista ole pizzataikinan tekoon.
Tällaisella saa jo taikinan aikaiseksi
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Edit. Kannattaa katsella myös käytettynä konetta
Itse panostaisin - jos lompakko kestää - suoraan Chef Titanium -sarjan Kenwoodin. Itsellä ja lähipiirissä on noita monta ja kaikki ovat kestäneet kovaa käyttöä jo vuosia. Sen verran referenssiä, että äidillä ja tädillä oli ihan vastaava(nnäköinen) Kenwood 40 vuotta käytössä, joten jos eivät paljon ole muuttaneet, niin pitäisi kestää.
E: Täytyy kyllä sanoa, että en tuota linkattua vehjettä sen kummemmin tunne. "Teräksinen voimansiirto" näyttää olevan ainakin. Itsellä oli vuosia sitten joku sellainen halvempi yleiskone ja aika äkkiä sieltä sisältä surras jonkin hammasrattaan pyöreäksi.
Meilä leivotaan ehkä vain viidesti viikossa, eikä mieleenkään tulisi yhtä isoa konetta lisää hommata. Jos leivottaisiin paljon, sitten ehkä... mitä pitsanpyörittelyyn tulee nin niissä italialaisissa pitseriauuneissakin pyöritetään pitsoja. Taitolaji...jos olisi vaikka 15 pitsaa sisällä, ja paistoaika se 60sek ja jokaista pitäisi käntää kolme kertaa ja...Guidon kanssakin hiukan jutella samalla ja ;-) missäs se yksikin video, hmm. Joo, ei ole aito napolilainen, koska Roomassa.
En tiiä onko vaikutusta, mutta tilasithan varmasti sen suomi version, kun niitä on kolmea eri mallia.Joulupukki toi Ooni Kodan ja ensi yrittämällä toimi oikein hyvin. Nyt sitten kun oli varsinaisten pizzojen vuoro, niin ongelmia. Alkuun ei pitänyt tulta yllä. Käynnistyy, mutta kun menee säädön puolelle niin sammuu. Korvakuulolla kaasua ei virtaa säädön alueella. Käynnistäessä kaasun suhina myös alhainen. No aikani vaihtelin säiliöitä, letkuja ja matalapainesäädintä niin lähti toimimaan. Ainut että nyt jää tämä käynnistyksen burner päälle. Ohjeet lukiessani olisin toki tiennyt, että Oonissa on sisäänrakennettu ylipainesuoja. 5min ihmettelyllä pitäisi tilanne normalisoitua, mutta ei. Jollain keinolla sain kuitenkin Kodan tulille ja pitämään tulen yllä. Ainut että tuo burner tuppaa jäämään päälle. Mikähän tässä on, ja onko yleinen ongelma/ominaisuus? Maailmalla ihmetelty samaa, että kohisee kauan aikaa. Uudelleen käynnistys ei muuta tilannetta, vaan kohina jatkuu. Tämä burner kyllä tasaantui pitkällä poltolla, mutta ohjeiden mukaan näin ei kuuluisi olla. Sen verran heikko saatavuus tuotteella, että vaihtoonkaan en nyt tällä hetkellä ala. Olisko tovereilla vinkkiä tai ajatusta asiaan?
En tiiä onko vaikutusta, mutta tilasithan varmasti sen suomi version, kun niitä on kolmea eri mallia.
Oliko kaasupullo ollut lämpimässä? Jos on ollut pakkasessa niin ei toimi oikein hyvin.Joulupukki toi Ooni Kodan ja ensi yrittämällä toimi oikein hyvin. Nyt sitten kun oli varsinaisten pizzojen vuoro, niin ongelmia. Alkuun ei pitänyt tulta yllä. Käynnistyy, mutta kun menee säädön puolelle niin sammuu. Korvakuulolla kaasua ei virtaa säädön alueella. Käynnistäessä kaasun suhina myös alhainen. No aikani vaihtelin säiliöitä, letkuja ja matalapainesäädintä niin lähti toimimaan. Ainut että nyt jää tämä käynnistyksen burner päälle. Ohjeet lukiessani olisin toki tiennyt, että Oonissa on sisäänrakennettu ylipainesuoja. 5min ihmettelyllä pitäisi tilanne normalisoitua, mutta ei. Jollain keinolla sain kuitenkin Kodan tulille ja pitämään tulen yllä. Ainut että tuo burner tuppaa jäämään päälle. Mikähän tässä on, ja onko yleinen ongelma/ominaisuus? Maailmalla ihmetelty samaa, että kohisee kauan aikaa. Uudelleen käynnistys ei muuta tilannetta, vaan kohina jatkuu. Tämä burner kyllä tasaantui pitkällä poltolla, mutta ohjeiden mukaan näin ei kuuluisi olla. Sen verran heikko saatavuus tuotteella, että vaihtoonkaan en nyt tällä hetkellä ala. Olisko tovereilla vinkkiä tai ajatusta asiaan?
Oliko kaasupullo ollut lämpimässä? Jos on ollut pakkasessa niin ei toimi oikein hyvin.
Mitä tarkoitat, että burner tuppaa jäämään päälle?Joulupukki toi Ooni Kodan ja ensi yrittämällä toimi oikein hyvin. Nyt sitten kun oli varsinaisten pizzojen vuoro, niin ongelmia. Alkuun ei pitänyt tulta yllä. Käynnistyy, mutta kun menee säädön puolelle niin sammuu. Korvakuulolla kaasua ei virtaa säädön alueella. Käynnistäessä kaasun suhina myös alhainen. No aikani vaihtelin säiliöitä, letkuja ja matalapainesäädintä niin lähti toimimaan. Ainut että nyt jää tämä käynnistyksen burner päälle. Ohjeet lukiessani olisin toki tiennyt, että Oonissa on sisäänrakennettu ylipainesuoja. 5min ihmettelyllä pitäisi tilanne normalisoitua, mutta ei. Jollain keinolla sain kuitenkin Kodan tulille ja pitämään tulen yllä. Ainut että tuo burner tuppaa jäämään päälle. Mikähän tässä on, ja onko yleinen ongelma/ominaisuus? Maailmalla ihmetelty samaa, että kohisee kauan aikaa. Uudelleen käynnistys ei muuta tilannetta, vaan kohina jatkuu. Tämä burner kyllä tasaantui pitkällä poltolla, mutta ohjeiden mukaan näin ei kuuluisi olla. Sen verran heikko saatavuus tuotteella, että vaihtoonkaan en nyt tällä hetkellä ala. Olisko tovereilla vinkkiä tai ajatusta asiaan?
Mitä tarkoitat, että burner tuppaa jäämään päälle?
Itselläni Koda kohisee ehkä 5-10 minuuttia, jonka jälkeen hiljenee lähes äänettömäksi. Säädin on aika epälooginen ja todellinen säätöalue on aika kapea verrattuna liikerataan. Toimii kuitenkin normaalisti laidasta laitaan, eikä sammu.
Osa matalapainesäätimistä on nykyisin sellaista kuraa, että ottaisin myös sen epäilyksen kohteeksi. Itselläni oli kaasugrillin edellinen säädin sellainen, että välillä kaasu virtasi huonosti. Kun sitten painoi säädintä pulloon voimalla, niin kaasua tulikin yhtäkkiä valtavasti liikaa. Meni äkkiä vaihtoon.
Aa, mitään "roaring sound" ääntä ei minulla kuulu, joka kielisi ymmärtääkseni palotapahtumasta polttimen sisällä. Kohinaa kyllä kuuluu (ja liekki on muistaakseni levoton ensimmäiset minuutit), mutta tuo tosiaan katoaa muutaman minuutin lämmittelyn jälkeen.Sitä kohinaa jota valmistaja kutsuu nimellä roaring sound. Ohjeiden mukaan ääntä ei pitäisi kuulua lainkaan. Tänään taas testailin tota himmeliä ja sama laulu. Syttyy kyllä, mutta jää "kohisemaan". Aikaa otin sen reilu 5min. ja ääni vaimeni. Paineensäädin on olevanaan laadukkaampi Saksalainen SRG:n tuotos. Halvempi matalapainesäädin tekee ihan samaa, joten tuskin vika on siinä? Mutta tosiaan se kohina häviää jonkin ajan kuluttua.
En tiedä oliks täällä kyselty jo mutta mistäs sais sellasta jenkkityylistä "low moisture mozzarellaa" palana, eli about samaa kamaa mitä mozzarellaraaste on.
Mikäs maussa mättää? Omasta mielestä pelaa hyvin pizzajuustona kun se kestää kunnon lämpöjä menemättä ruskeaksi mutta kuitenkin maku muuttuu siinä vaiheessa kun alkaa kunnolla kuplimaan. Toinen mitä olen junnun pizzaan käyttänyt on Pirkan Emmental-Mozzarella raaste, jonka mun mielestä pelaa kivasti kun pizzalla on kinkkua, salamia tms. mutta toi ei tosiaan täytä kriteeriä. Margheritan teen kyllä tolla Riitan Herkun mozzarellalla.Riitan Herkun mozzarella on lähimpänä tätä mitä olen suomesta löytänyt. Maultaan ei tosin hirveän ihmeellinen.
Mikäs maussa mättää?
En tiedä oliks täällä kyselty jo mutta mistäs sais sellasta jenkkityylistä "low moisture mozzarellaa" palana, eli about samaa kamaa mitä mozzarellaraaste on.
Monet kai läpsyttelee sitä kädeltä toiselle, itse en sitä ole oppinut vaan käytän tämmöistä melko rauhallista rystysillä roikottelutaktiikkaa tähän malliin (linkki youtubeen) ja hyvin toimii.Vinkkejä tai videoita tuohon pitsan pyöritykseen? Itsellä nyt yön levännyt ja nyt otin lämpimään ja vähän tasoittelin kämmenen kokosiksi ja annan pari tuntia olla. Kaulinta ei löydy ja jotenkin tuntuu kun sormilla painaa ja välillä kääntelee että keskeltä tulee liian ohut kun painoa alkaa kertymään sivuille niin keskeltä näkee läpi ja sitten taas reunoilla on ihan liikaa. Oikeastaa ensimmäisiä kertoja kunnolla tekemässä.
Täydellinen pizzapohja - Lejos Tällä ohjeella mennään.
Kokeilin ja toi kvarn cream oli kyl ihan täyttä kuraa perinteisiin 00 jauhoihin. Aivan liian karheaa ja surkea sitko.00-jauhot ei ole optimaalisia kotiuunille. Niiden edut tulee esiin vasta kun paistolämpötilat lähentelee oikeaa pizzauunia.
![]()
Rhodes Apartments. More Than A Hotel Room. At A Great Location.
Rhodes Apartments. Fully furnished Apartments in Rhodes. Near Afandou beach, Close to all major attractions. Book direct enjoy the benefits.www.hiddengarden.com.gr
Esim. Ramlösa Kvarn Manitoba Cream on hyvä ja edullinen vaihtoehto. Löytynee ainakin kaikista Prismoista.
Surkea sitko? Olisikohan liian vähäinen tai liiallinen vaivaus ollut. Noillahan tulee helposti jo liian sitkoinen taikina. Manitoba jo ihan nimityksenä meinaa sitä vahvinta jauhoa. Eli jauhoa, josta tulee paras sitko. 00-jauhot ainakin suomessa myytävät pääasiassa taas on suht heikkoja jauhoja. Paras lopputulos tulee yleensä noita sekoittamalla.Kokeilin ja toi kvarn cream oli kyl ihan täyttä kuraa perinteisiin 00 jauhoihin. Aivan liian karheaa ja surkea sitko.
Nyt iso peukku, näyttää helvetin hyvältä
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.