Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tollasia tortillapizzoja saa normiuunin pellille 4 kerrallaan ja ne neljä sieltä 5 minuutissa ulos. Veikkaan ettei tuo ole yhtään nopeampi kun aletaan katsoa yli 4:n määrissä.Se mikä tuossa ostohousuihin asti kiehtoi oli ajatus siitä, että tortillalätyn päälle tehtyjä ”pikapizzoja” sais kasaan nopeasti koko naapuruston lapsiköörille grillattujen makkaroiden tilalle? Kellään kokemusta miten toimii vai otanko vetovastuun ja testaan miten toimii?
Tuota tehnyt talvisin, kesällä juju kokata pihalla missä lapsetkin leikkivät. Muutenkaan en kesäisin uunia käytä oikeastaan ollenkaan, syö sähköä ja lämmittää taloa jota ILP puolestaan jäähdyttää. Kaasugrilli + kaasumuurikka + nuotio + sähkösavustin ne millä 95% kesäkokkailusta tulee tehtyä, sisällä lähinnä jäätelökone ja mikro käytössä.Tollasia tortillapizzoja saa normiuunin pellille 4 kerrallaan ja ne neljä sieltä 5 minuutissa ulos. Veikkaan ettei tuo ole yhtään nopeampi kun aletaan katsoa yli 4:n määrissä.
Onko lapiossa reikiä, että ylimääräinen jauho pääsee tippumaan pois välistä?
Jaetaas nyt omakin, kun alkaa vähitellen sujua. Taikinana 2 päivää kohotettu 00/spelttijauhoseos/250c pitsakivi uunissa. Ainoana ongelmana enään, että pohja tahtoo jäädä vähän jauhoseks paiston jälkeen, kun pitää levittäessä jauhottaa hyvin, että saa lapioon/lapiosta kivelle, että jos on tohon antaa kikka kolmosta, niin arvostan.
Onko lapiossa reikiä, että ylimääräinen jauho pääsee tippumaan pois välistä?
Alla omia paisteluja tältä viikolta, kun kokeiltiin kanssa Pirkan ja Fazerin valmispalloja. Molemmat hyviä, Pirkan parempia omasta mielestä. Omatekoiset silti edelleen parempia, mutta vaativat myös useamman päivän valmistelun. Jos tulee akuutti pizzanhimo, niin nuo valmispallot kyllä tulevat jatkossakin käyttöön.
Mekin tehtiin itse tuohon kuvissa näkyvään Mustangin lapioon reiät. Ei löytynyt sopivaa valmiiksi reikäistä, kun lapio piti ostaa.Eipä ole reikiä. Pitää katella uutta lapioo/reikiä lapioon.
Caputo-jauhoista on tullut ihan hyvää pizzaa. Sisältävät gluteenitonta vehnätärkkelystä eli ei sovi vehnäallergiselle ja maissitärkkelystä eli ei sovi maissiallergiselle.Täällä kun on paljon erittäin hyvän näköisiä pizzoja tehty ja vähän syvällisempää keskustelua myös taikinan teosta niin onko täällä ketään joka tekee gluteenittomia pohjia itse?
Polselli tekee myös gluteenitonta pizzajauhoseosta. Taikina käyttäytyy hyvin eri tavalla kuin tavallinen vehnäsitkos, suosittelen pientä rullakaulinta pohjan muotoiluun. Sekä Polsellista että Caputon Fioreglutista on mahdollista saada hyvin napolilaiskaltainen pitsa, pulleilla ilmavilla reunoilla. Muotoilu on kinkkistä, ettei hauraat ilmataskut hajoa siinä vaiheessa. Siksi tuo rullakaulin on hyvä, sillä saa pohjan muutoin ohueksi, mutta säästäen reunat vrt. tavallinen kaulin.Täällä kun on paljon erittäin hyvän näköisiä pizzoja tehty ja vähän syvällisempää keskustelua myös taikinan teosta niin onko täällä ketään joka tekee gluteenittomia pohjia itse? Muutamaa erilaista reseptiä kokeiltu interwebsin ohjeen perusteella, mutta ei oikein vakuuta. Toki haasteensa tähän tuo se, että gluteenittomissa ei ole sitkoa.
Näillä parilla ohjeella mitä kokeillut on tulos muistuttanut enemmän ohutta rieskaa koostumukseltaan kuin varsinaista pizzapohjaa.
Caputo-jauhoista on tullut ihan hyvää pizzaa. Sisältävät gluteenitonta vehnätärkkelystä eli ei sovi vehnäallergiselle ja maissitärkkelystä eli ei sovi maissiallergiselle.
Tossa yksi resepti:
![]()
Using Caputo Gluten-Free Flour to Make Pizza (Recipe Included)
I used Caputo Fioreglut Gluten-Free Flour to make my new gluten-free pizza recipe. It's the most authentic GF pizza I've ever had!www.goodforyouglutenfree.com
Seuraava kokeilu moniallergiselle pojalle tällä reseptillä. Korjaa äsken mainitut ongelmat.
![]()
High-temp Neapolitan Pizza
One of the Holy Grails of gluten-free pizza is a true Neapolitan: cooked in under two minutes in very hot ovens (~900º F), with a puffy, airy cornicione. Those kinds of temperatures are impossible …nogluten-noproblem.com
En ole käynyt, mutta kerro hiukan millainen se pohja oliOletteko käyneet pizzeria YLP!:issä? Siellä on paras pohja mitä olen koskaan saanut. Mietin miten sen saisi replikoitua.
Ensimmäiset pizzanpaistot suoritettu gigantin 129€ pizzauunilla ja on todettava, että onhan tuolla ihan erilaista paistaa kuin uunilla, jossa on pizzateräs.
4kpl pitsoja tuli paisteltua ja kyllähän sitä huomasi, että neljännen pitsan kohdalla alkoi päästä jo sinuiksi uunin kanssa. Ensimmäisen kanssa kävi klassiset, että pitsaan tuli reikä ja täytteet tarrasivat pizzakiveen kiinni. Ärräpäitähän siinä lenteli, että näinköhän sitä tänään päivälliseksi ainekaan pizzaa syödään, mutta loput onneksi onnistuivat paremmin.
En tiedä miten muut noilla pizzojansa paistavat, mutta itse tuli tehtyä parin ensimmäisen pizzan kohdalla mitä ohjekirja sanoi, eli alkuun täysillä lämmitystä 15-20 min, jonka jälkeen pizza uuniin ja 10-20% lämpötilaa pienemmälle. Pizzat tuli laitettua suhkoht keskelle pizzakiveä ja reunathan siinä meinasi kärähtää, ensimmäisessä pizzassa kärähti. Kolmannen ja neljännen pizzan kohdalla käänsin lämmöt ihan minimiin sen jälkeen kun pizzan uuniin laitoin ja jätin pizzan mahdollisimman lähelle suuaukkoa, jolloin tuntui pizzat paistuvan tasaisemmin ilman sen suurempia kärähtämisiä.
Pizzoja tuli paistettua n. 2,5-3min ja taikinana Pirkan pakastetaikinat. Kuvia ei tälläkertaa tullut otettua kun tuntui olevan sen verta häsellystä paistamisessa.
noi sun pitsat aina raakoja ja vetisiä joka kuvassaDay 2, ananas kuuluu edelleen pizzaan. Sekä tietysti oma ehdoton ykköstäyte aurajuusto.
Höpöhöpö. Varmaan parempi olla hiljaa jos ei ole mitään järkevää sanottavaa. Ei kuvan pizza ole raakaa nähnytkään.noi sun pitsat aina raakoja ja vetisiä joka kuvassa
noi sun pitsat aina raakoja ja vetisiä joka kuvassa
Kannattaa ostaa pizzapohjiksi tarkoitettuja "Santa Maria Tex Mex Pizza Tortilla". Voittaa valmiit pakastepizzapohjat kevyesti ja ovat heti käyttövalmiita. Paistoin nuita paljon normaalissa uunissa uuninpellissä jokunen vuosi sitten, mutta kun hommasin pizzakiven niin jäivät, koska ei ne tietenkään oikeaa taikinaa ja kiveä voita kuin nopeudessa.<snip> Se mikä tuossa ostohousuihin asti kiehtoi oli ajatus siitä, että tortillalätyn päälle tehtyjä ”pikapizzoja” sais kasaan nopeasti koko naapuruston lapsiköörille grillattujen makkaroiden tilalle? Kellään kokemusta miten toimii vai otanko vetovastuun ja testaan miten toimii?
Olen duunannut noita (tortillapizza) muutaman kerran airfryer-uunissa, kun lapset ovat halunneet nopeasti jotain herkkua, mutta ei noita voi oikein pizzoiksi kutsua vaikka vähän siltä näyttävät ja maistuvat.Kannattaa ostaa pizzapohjiksi tarkoitettuja "Santa Maria Tex Mex Pizza Tortilla". Voittaa valmiit pakastepizzapohjat kevyesti ja ovat heti käyttövalmiita. Paistoin nuita paljon normaalissa uunissa uuninpellissä jokunen vuosi sitten, mutta kun hommasin pizzakiven niin jäivät, koska ei ne tietenkään oikeaa taikinaa ja kiveä voita kuin nopeudessa.
Jos haluaa nopeasti ja helposti syötävää heti kaupparessun jälkeen niin nuo taitaa olla paras vaihtoehto.
Facebookin pizzaryhmässä hehkutettiin jossain välissä päivittäin ndujaa, ja vihdoin kokeilin sitä (hyväksi tunnetussa) paikallisessa pizzeriassa. Nduja oli isoina möntteinä pizzan päällä ja se oli niin äkäistä että piti veitsellä heitellä 80% siitä sivuun ja siltikään ei maistunut mikään muu. Ei oikein vakuuttanut, mutta en muutenkaan tykkää tulisuudesta pizzassa. Srirachaa ripottelen tippoina sinne tänne ja se tuo juuri sopivasti potkua muttei maistu läpi.
Täällä myös testattu noita uusia PPPP 250g pakastepizzapalloja. Oikein pätevä valmistaikina ja helppo käsitellä, vaikka aika "vähäsuolainen" onkin pizzataikinaksi. Tärkeintä että malttaa kohottaa riittävän pitkään, kuten pussin ohjeessakin on neuvottu.Vihdoinkin löytyi näitä uusia pizzapalloja ja menee tänään testiin.
![]()
Mielellään lehtipuupellettiä. Itse ainakin huomasin että perus kuusi/mänty pelletti maistui pahalle ja savutti enemmän.Mitä pellettejä suosittelette pizzauunikäyttöön? Voiko savustuspellettejä käyttää, ovatko ne soveltuvia uuniin? Kuinka suuria eroja eri puulajeista tehdyissä pelleteissä on esim. paloajan ja -lämpötilan suhteen?
Tammipellettiä käytän itse. Tammihalkoja muistaakseni käyttää italialaiset pizzauuneissaan rafloissa.Mitä pellettejä suosittelette pizzauunikäyttöön? Voiko savustuspellettejä käyttää, ovatko ne soveltuvia uuniin? Kuinka suuria eroja eri puulajeista tehdyissä pelleteissä on esim. paloajan ja -lämpötilan suhteen?
Tammipelletit tuntuvat olevan kiven alla, joten päädyin Motonetistä omenapuupelletteihin. Täytyy kokeilla ja katsoa, kuinka toimivat.Tammipellettiä käytän itse. Tammihalkoja muistaakseni käyttää italialaiset pizzauuneissaan rafloissa.
Älä osta koivua. Nokeaa ja palaa liiankin kuumana.
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.
Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...
![]()
Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.
Et kai laittanut tuota kinkkua grilliin? Ilmakuivattu kinkku pitäisi aina lisätä vasta paiston jälkeen. Tulee muuten kuivaa ja ylisuolaista.Tuotteita voi toki käyttää uudelleen, ainoastaan tuo kaupan toimittama ilmakuivattu kinkku oli liian suolaista eli ei jatkoon.
Kokeilin molemmin ja ylisuolaista oli makuuni tavasta riippumatta. Pitääpä muistaa ettei saa laittaa ilmakuivattua paistumaanEt kai laittanut tuota kinkkua grilliin? Ilmakuivattu kinkku pitäisi aina lisätä vasta paiston jälkeen. Tulee muuten kuivaa ja ylisuolaista.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.