Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Näinhän se menee että crudo (ilmakuivattu) laitetaan vasta kun pizza tulee uunista ja cotto (kypsä, keittokinkun tyylinen) taas uuniin pizzan kanssa. Molempien nimi on italiaksi Prosciutto (kinkku) ja tuolla adjektiivilla kerrotaan kumpaa kinkkua halutaan, ja pizzan päälle ajoitetaan sen mukaan kumpi valittiin.
 
Pizza Cartellin palloon pekonisuikaleita, valkosipulia, Indonesialaista chilitahnaa, mozzarellaa, sinihomejuustoa, neljän juuston raastetta ja oreganoa.

IMG_20220822_152712.jpg
 
Pitempään jo käytetty vuolukivilaatta (niin sähköuunissa, kaasugrillissä kuin hiiligrillissäkin) oli haljennut lauantain pizzanpaiston jälkeen jäähtyessään. Nyt pitäisi hommata uusi kivi, oisko suosituksia?

Mietin että voisko hyödyntää olemassa olevia Muurikan pannuja eli tuommoinen valurautainen parilapannu löytyy, jossa toinen puoli sileä :oops: Pitänee testata.

1661180842750.png
 
Tänään päivälliseksi tuulensuojaan;; Fazer pohja, vuolukanaa, ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa pari viipaletta ja pizzajuustoa& mozzarellaa. Vähän soosia päälle ja ääntä kohti. Nam!
Fazerin pohjat on vissiin siksees hyviä,että niitä saa ihan parista kaupasta hakea että löytyy. Vaivattomuus/maku 5/5, hyvä tämmöiseen spontaaniin tekemiseen.
 
Pitempään jo käytetty vuolukivilaatta (niin sähköuunissa, kaasugrillissä kuin hiiligrillissäkin) oli haljennut lauantain pizzanpaiston jälkeen jäähtyessään. Nyt pitäisi hommata uusi kivi, oisko suosituksia?


Ainoastaan uunista kokemusta tästä tuotteesta ja ihan tyytyväinen ollu. Noi kahvat voi joissain uuneissa/grilleissä käydä ahtaaksi?

Tuotekuvauksessa kehutaan maasta taivaaseen ja 10 vuoden takuu tietysti aika hyvä.

Ite tilasin aikoinaan tarjouksesta noin 22€ hintaan.
 

Ainoastaan uunista kokemusta tästä tuotteesta ja ihan tyytyväinen ollu. Noi kahvat voi joissain uuneissa/grilleissä käydä ahtaaksi?
Voitko mitata mitat kahvan reunasta toiseen, niin voit tutkia mahtuuko grilleihin. 36cm lienee tuon pyöreän osan halkaisija.
 
Tulipa taas harjoiteltua. Tällä kertaa hyvää ja huonoa. Täytteinä vuolukana ja salchicho makkara. Päälle öliiviliöljyä ja sourcream & onion kastiketta. Toinen pizza olikin pelkkä chorizo, päälle sourcream & onion kastike ja chiliöljyä.

IMG_20220823_194007~3.jpg IMG_20220823_194236.jpg

Huonoa tässä oli se, että Ooni Koda 16 lämpenee omaan makuun hitaasti ja sen seurauksena on huulille tuupattu luukku. Lämpeni sitten kivi hieman liikaa ja pohja alkoi savuamaan heti kun kiekko meni sisään. Annoin hetken aikaa ottaa lämpöä, että saan kiekon ulos ja mitattua kiven lämpötilan. Siellä olikin rapsakat yli 500'c kivellä, joten jauhot tuppasi palamaan. Siitä hieman kitkerä maku, mutta muuten onnistunut tuokin. Vuorokauden taikinaksi oikein hyvä koostumus!

IMG_20220823_200212~2.jpg
 
Tulipa taas harjoiteltua. Tällä kertaa hyvää ja huonoa. Täytteinä vuolukana ja salchicho makkara. Päälle öliiviliöljyä ja sourcream & onion kastiketta. Toinen pizza olikin pelkkä chorizo, päälle sourcream & onion kastike ja chiliöljyä.

IMG_20220823_194007~3.jpg IMG_20220823_194236.jpg

Huonoa tässä oli se, että Ooni Koda 16 lämpenee omaan makuun hitaasti ja sen seurauksena on huulille tuupattu luukku. Lämpeni sitten kivi hieman liikaa ja pohja alkoi savuamaan heti kun kiekko meni sisään. Annoin hetken aikaa ottaa lämpöä, että saan kiekon ulos ja mitattua kiven lämpötilan. Siellä olikin rapsakat yli 500'c kivellä, joten jauhot tuppasi palamaan. Siitä hieman kitkerä maku, mutta muuten onnistunut tuokin. Vuorokauden taikinaksi oikein hyvä koostumus!

IMG_20220823_200212~2.jpg
Mistä tuo luukku on tilailtu?
 
Motonetissa olisi tällä hetkellä houkutteleva tarjous pizzauunista.


Kellään kokemusta? Vai onko noissa lopulta mitään eroja, tuleeko kaikki samalta tuotantolinjastolta?

Tämä Motonetin tarjous kiinnostais myös.


Ooni 200€ vs Motonetin 100€

Uhka vai mahdollisuus?

Muista halpis malleista kokemusta?
 
Motonetin laite näyttäisi samalta kuin K-raudan myymä Cello pizzauuni mikä tuli kesällä hankittua 99€ tarjouksesta, näitä myös samaa ulkoasua olevia tullut vastaan verkkokaupassa, gigantissa ja jossain muuallakin. 5 kertaa tuolla paistanut ja mielestäni hintansa arvoinen. Lämpenemisnopeudessa, kiven paksuudessa, kaasunkulutuksessa varmaankin löytää käytössä eroja Ooniin.

20220701_210814.jpg
 
Tuli tänään haettua tuo Motonetin uuni ja ainakin näin ensimmäisen testikerran jälkeen ei mitään moitittavaa. Kokemusta Ooneista ei löydy että voisin verrata.
 
Tammipelletit tuntuvat olevan kiven alla, joten päädyin Motonetistä omenapuupelletteihin. Täytyy kokeilla ja katsoa, kuinka toimivat.

Tuolta tilasin viime vuonna itselle tammipellettejä, ja tuttukin on tilannut. Tuli ainakin sillon ongelmitta ja toimivat hyvin


Motonetin pelletitkin toimii hyvin, itsellä oli traegerin leppää muistaakseni ja varmasti omenapuuukin pelaa.
 
F6F35A37-0C91-4859-B9E9-A81A8CB9480F.jpeg


Kellään tämmösestö kokemusta. Kotoa löytyy neljän polttimon kaasugrilli ja weberin master class 5750 brikettigrilli. Molemmissa oon paistanu pizzakivellä ihan maukkaita pizzoja ja en haluaisi terassille yhtään lisää laitteita. Tuollainen sujahtaisi nätisti säilytykseen aina jommankumman kitaan.
 
Tuli kokeiltua toi motonetin kaasukäyttönen pizzauuni mutta ei taida olla mun juttu....sais olla kokoajan pyörittelemässä ja vahtaamassa sen paistumista. palaan takas tohon kaasugrilli ja pizzakivi komboon siinä ei tarvii kun heittää lätty kivelle ja odotella kypsymistä ja välillä kurkata pohjaa ettei ruskistu liikaa. grilliin mahtuu 2 normikokosta pizzakiveä vielä rinnakkain niin saa tarvittaessa 2 yhdellä kertaa.

No toi pizzauunikokeilu oli eka mulle ja eka pizza meni ihan vituiks kun toinen puoli meni mustaks...toinen meni vähän paremmin mutta pohjaan ei tullu väriä ja muutenkaan ei maistunu samoilla raaka-aineilla niin hyvältä kun aikasemmin tein normi grillillä. esilämmitin täydellä teholla noin 20min ja sitten pudotin minimille kun pizza oli uunissa....pimeässä parvekkeella tein joten näkyvyys ei ollu paras ton kypsymisen vahtaamiseen.
 
F6F35A37-0C91-4859-B9E9-A81A8CB9480F.jpeg


Kellään tämmösestö kokemusta. Kotoa löytyy neljän polttimon kaasugrilli ja weberin master class 5750 brikettigrilli. Molemmissa oon paistanu pizzakivellä ihan maukkaita pizzoja ja en haluaisi terassille yhtään lisää laitteita. Tuollainen sujahtaisi nätisti säilytykseen aina jommankumman kitaan.

itteeni kiinnostas kanssa kokemukset koska edellisessä postauksessa oleva uunikokeilu ei oikein ollu mieleinen....haluisin tasasen lämmön koko alalle
 
Tuli kokeiltua toi motonetin kaasukäyttönen pizzauuni mutta ei taida olla mun juttu....sais olla kokoajan pyörittelemässä ja vahtaamassa sen paistumista. palaan takas tohon kaasugrilli ja pizzakivi komboon siinä ei tarvii kun heittää lätty kivelle ja odotella kypsymistä ja välillä kurkata pohjaa ettei ruskistu liikaa. grilliin mahtuu 2 normikokosta pizzakiveä vielä rinnakkain niin saa tarvittaessa 2 yhdellä kertaa.

No toi pizzauunikokeilu oli eka mulle ja eka pizza meni ihan vituiks kun toinen puoli meni mustaks...toinen meni vähän paremmin mutta pohjaan ei tullu väriä ja muutenkaan ei maistunu samoilla raaka-aineilla niin hyvältä kun aikasemmin tein normi grillillä. esilämmitin täydellä teholla noin 20min ja sitten pudotin minimille kun pizza oli uunissa....pimeässä parvekkeella tein joten näkyvyys ei ollu paras ton kypsymisen vahtaamiseen.

Öö, eihän tossa mitään pyörittelyä edes tarvi juurikaan tai mitään vahtaamistakaan.

Uuni vähintään 30min täysille lämpenemään, mittaa infrapunalla että lämmöt on min 400c, sitten pyörittelemään taikina, pizza alumiinilapiolle, uunin lämmöt minimille ja pizza uuniin, 20sec kääntö ja 20sec seuraava kääntö, pyörityslapiolla katsoo jos tarvii olla hiukan pidempään.

Alle minuutin toimitus kaiken kaikkiaan.

En ymmärrä miksi pitää pelleillä pizzakivillä tai noilla grillivirityksillä, kun ne ovat lähinnä paskaa.
Mustangin, cellon ym. saa satasella, oonin 199e ja isompi parempi malli sitten 360e paikkeilla.

Heittäkää noi pizzakivet suosiolla roskiin. Lämmönsäätely niissä ei toimi koskaan oikein ellei tee virityksiä
 
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.

Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...

1661084035398.png

Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.

Valitan vanhaan viestiin vastaamista, mutta tämä on hyvä varoitus. Tuo maistuu oksennukselta.

Ja siis minulle maistuu Rainbow-pizzaraasteet, Pirkka-pizzaraasteet ja raastettu mozzarella ja minulla Gran Castellia (halvin pieni juustoraaste) aina jääkaapissa. Myös Gouda maistuu, mutta ei ne Xtra-siivut (ne ei maistu niin paljon oksennukselta, vaan muovilta).

Kiitos eli mahtuis heittämällä grilliin, mutta 50cm lieden uuniin lienee mahdottomuus (toki vähän tulee siellä pizzoja tehtyä)

Tässä yritän vaan auttaa, mutta oletko katsonut Amazonista mustia pizzakiviä?

Sieltä on oma nykyinen, mutta en ole saanut ihan täällä nähtyjä mestariteoksia, niin en ole laittanut kuvia. Voisi taas koettaa syksyllä, nyt kun niitä valmiita palloja on ainakin kolmelta eri firmalta.
 
itse oon ostanu lidlistä tota milbona raastetta kun on suht edullinen kilohinta....sitten siihen ehkä jonkun verran mozzarellaraastetta sekaan
 
Toimivat juustot pizzaan on

Riitan herkku mozzarella (kuiva)
Siihen päälle Ferrarin Parmigiano Reggiano
Raaste jota voi ripotella päälle pizzan tultua uunista.
Sitten päälle Grana Padano lastuja.

PPP juustomuru toimii myös joihinkin pizzoihin.

Noi halvat juustot erottuu paistaessa nesteeksi ja syöntivaiheessa kaikki täytteet lähtee liukurina syliin.
 
Yksi hyväksi todettu juusto on myös bellezino mozzarellakuulat, pitää tosin vetää veitsellä pieniksi palasiksi etteivät pyöri pois pizzan päältä uuniin laittaessa, sekä paistuvat myös tasaisemmin.
 
Valion Fontal. Tää oli jossain vaiheessa se juusto mitä esim Kotipizza-ketju käytti omissa pizzoissaan. Sitä hieman pizzalle ja loput jos saatavilla niin buffalo mozzarellaa pallosta ohuina siivuina; muuten ihan lehmän maidosta tehty.
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan


Sen voi halutessaan vaikka hetken valuttaa siivilässä tai pyyhkiä talouspaperiin. Yleensä menee pizzan päälle vasta uunista tulon jälkeen. Riippuen vähän muista täytteistä.
 
Sen voi halutessaan vaikka hetken valuttaa siivilässä tai pyyhkiä talouspaperiin. Yleensä menee pizzan päälle vasta uunista tulon jälkeen. Riippuen vähän muista täytteistä.

Jos napolilaista marjoriittaa tekee, niin asia on selvä mitä siihen tulee.

Esimerkiksi Pirkan buffala on helvetin vetistä jossa parin tunnin valutus ei riitä ja pilaa pizzan sekä pohjan jos laittaa uunittamisen yhteyteen.
Jälkikäteen laitettuna ei ehkä sitä mitä haetaan.

Fior Di latte tai muu kuiva jos laitetaan uuniin on paras.

Burrata ja buffala sitten muulla tavoin. Tosiaan toi pirkka Parhaat buffala ei kuivaa edes saharassa
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan
Kerro se tälle aidon Napolilaisen pizzan sertifikaatteja jakavalle taholle, kun eivät tiedä:
 
Jos napolilaista marjoriittaa tekee, niin asia on selvä mitä siihen tulee.

Esimerkiksi Pirkan buffala on helvetin vetistä jossa parin tunnin valutus ei riitä ja pilaa pizzan sekä pohjan jos laittaa uunittamisen yhteyteen.
Jälkikäteen laitettuna ei ehkä sitä mitä haetaan.

Fior Di latte tai muu kuiva jos laitetaan uuniin on paras.

Burrata ja buffala sitten muulla tavoin. Tosiaan toi pirkka Parhaat buffala ei kuivaa edes saharassa

Johtuisko sun ongelmat tuosta aiemmin mainitusta pitsauunista, jossa ei teho riitä veden kuivatukseen. Sehän on myös aivan onneton jos vähäänkään tulee.

Normaalisti ei todella vetinenkään täyte voi pitsaa "pilata", koska pohja ei ime heitelyn jälkeen enää vettä ja pitsa kuivuu tarvittaman määrän kyllä uunissa.
 
Johtuisko sun ongelmat tuosta aiemmin mainitusta pitsauunista, jossa ei teho riitä veden kuivatukseen. Sehän on myös aivan onneton jos vähäänkään tulee.

Normaalisti ei todella vetinenkään täyte voi pitsaa "pilata", koska pohja ei ime heitelyn jälkeen enää vettä ja pitsa kuivuu tarvittaman määrän kyllä uunissa.

Jaa 450c ei riitä?
Enkä mä kyllä nyt tiedä mistä ihmeestä puhut kuivatuksen suhteen, uunin tehtävä ei ole se ellei valmista mummopizzza kuten täällä nähtävästi on tapana

Liika vetisyys kyllä pilaa pohjan...
 
Viimeksi muokattu:
Jaa 450c ei riitä?
Enkä mä kyllä nyt tiedä mistä ihmeestä puhut kuivatuksen suhteen, uunin tehtävä ei ole se ellei valmista mummopizzza kuten täällä nähtävästi on tapana

Liika vetisyys kyllä pilaa pohjan...

Käytätkö mahdollidesti kaupan einespohjia jos sulla on normaalien juustojen kanssa ongelmia vetisyydessä? Jos siis huono uuni ei ole missään nimessä syynä.

Tai laitatko liikaa vettä pitsaan tomaattikastikkeen seassa? Jos haluat vahvemman maun, kannattaa ennemmin keittää kastiketta kasaan kuin laittaa sitä vaan enemmän.
 
Käytätkö mahdollidesti kaupan einespohjia jos sulla on normaalien juustojen kanssa ongelmia vetisyydessä? Jos siis huono uuni ei ole missään nimessä syynä.

Tai laitatko liikaa vettä pitsaan tomaattikastikkeen seassa? Jos haluat vahvemman maun, kannattaa ennemmin keittää kastiketta kasaan kuin laittaa sitä vaan enemmän.

Ei ei ja ei.

Tomaattikastiketta ei keitetä kasaan missään nimessä tai murskata millään sauvasekoittimella kun tehdään marzanoista.

Se on juuston ominaisuus se vetisyys. Ongelma korjaantuu käyttämällä oikeita aineksia eli välttää huonoja mozzarelloja

Kertauksena :

Buffalat ja muut vetiset jälkeen

Fior Di latte ja muut kuivat ennen.

PP:llä tää on käyty ammattilaisten toimesta useassa postauksessa läpi
 
Viimeksi muokattu:
Miks kukaan haluaisi edes tehdä napolilaista kun lähes kaikki muut pizzatyylit ovat reilusti parempia
Oon kotonakin tottunut vastailemaan alaikäisten tyhmiin kysymyksiin, niin vastaan nyt tähänkin.

Ihmisillä on erilaisia makuja ja monen mielestä Napolilaistyylinen pitzza on parasta. Sinun ei kannata sen eteen vaivaa nähdä, kun et siitä pidä.
 
Oon kotonakin tottunut vastailemaan alaikäisten tyhmiin kysymyksiin, niin vastaan nyt tähänkin.

Ihmisillä on erilaisia makuja ja monen mielestä Napolilaistyylinen pitzza on parasta. Sinun ei kannata sen eteen vaivaa nähdä, kun et siitä pidä.

Vastaukseni oli tarkoitettu ja sopeutettu samalle tasolle kuin sitä ylempi postaus / ylemmän postaajan viestit
 
Ei ei ja ei.

Tomaattikastiketta ei keitetä kasaan missään nimessä tai murskata millään sauvasekoittimella kun tehdään marzanoista.

Se on juuston ominaisuus se vetisyys. Ongelma korjaantuu käyttämällä oikeita aineksia eli välttää huonoja mozzarelloja

Kertauksena :

Buffalat ja muut vetiset jälkeen

Fior Di latte ja muut kuivat ennen.

PP:llä tää on käyty ammattilaisten toimesta useassa postauksessa läpi

Jotenkin vaikuttaa, että sulla on ehkä vähän pitsan tekemisen perusteet hukassa. Olet saanut "ammattilaisen" ohjeella kerran onnistunutta pitsaa vähän huonommallakin uunilla, mutta kun jokin muuttuja lisätään lopputulos on vetinen?

Pitsaa voi, ja kuuluukin tehdä monella eri tavalla. Kun opettelee hallitsemaan pitsansa kosteutta voi käyttää myös kosteampaa täytettä. Juustojen käyttäytyminen vaihtelee ihan juustotilan mukaan ja "vetistä" juustoa löytyy paljon myös kaalliimman luokan juustoista italian maaseudun artesaanitiloilta. Isoin ongelma mozarellan kanssa on yleensä liian kylmä uuni tai liian kova juusto, jolloin juusto ei sula pohjan päälle tasaiseksi vaan jää laikuiksi sinne tänne. Kaikkien kanssa kyllä pärjätään, aivan kuin eri kypsyisten tuoreiden tomaattien kanssa ellei käytä valmiiksi keitettyjä tölkkitomaatteja jotka nekin vaihtelevat vuoden mukaan.
 
Jotenkin vaikuttaa, että sulla on ehkä vähän pitsan tekemisen perusteet hukassa. Olet saanut "ammattilaisen" ohjeella kerran onnistunutta pitsaa vähän huonommallakin uunilla, mutta kun jokin muuttuja lisätään lopputulos on vetinen?

Pitsaa voi, ja kuuluukin tehdä monella eri tavalla. Kun opettelee hallitsemaan pitsansa kosteutta voi käyttää myös kosteampaa täytettä. Juustojen käyttäytyminen vaihtelee ihan juustotilan mukaan ja "vetistä" juustoa löytyy paljon myös kaalliimman luokan juustoista italian maaseudun artesaanitiloilta. Isoin ongelma mozarellan kanssa on yleensä liian kylmä uuni tai liian kova juusto, jolloin juusto ei sula pohjan päälle tasaiseksi vaan jää laikuiksi sinne tänne. Kaikkien kanssa kyllä pärjätään, aivan kuin eri kypsyisten tuoreiden tomaattien kanssa ellei käytä valmiiksi keitettyjä tölkkitomaatteja jotka nekin vaihtelevat vuoden mukaan.

Yk ei petä koskaan juttujen tasossa :lol:
Uskon kyllä edelleen ennemmin näitä sun mainitsemia "ammattilaisia" jotka työkseen vääntää kirjoja ja pizzoja.

Ja ei siinä, pizzojen suhteen tulee pelkkiä onnistumisia, että oikein hävettää. Joskus aikanaan edes ensimmäinen paisto ei mennyt pieleen.

Sovitaan sitten vain niin jos tulee sulle parempi meile. Ooni on btw Koda 16
 
Viimeksi muokattu:
Tälle Lidlin pizzaboxille pitäisi löytää pizzalapio partneriksi. Tai ylipäätään hyvä lapio mille tahansa pizzauunihärpäkkeelle
 
Miten saa pitsataikinan tehtyä niin, ettei se tartu helkkarin hanakasti kiinni esim. pöytään ja pitsalapioon? Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)?
 
Miten saa pitsataikinan tehtyä niin, ettei se tartu helkkarin hanakasti kiinni esim. pöytään ja pitsalapioon? Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)?
Tarpeeksi jauhoja muotoilussa (esim. Durum jauhot toimivat hyvin). Lapiolle myös hieman jauhoja ja kokeilee ennen täytteiden laittoa, että pohja liikkuu hyvin lapion päällä. Jos ei, niin nostaa varovasti ja lisää jauhoja. Puiseen lapioon ei tartu ihan yhtä helposti kuin metalliseen. Ei kannata venyttää pohjaa ihan liian ohueksi ennen kuin on hyvin tekniikka hallussa ja pohja ei tartu enää lapioon.
 
Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)

Itse olen tehtnyt tolla ohjeella
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
.
Ingredients:
500g (100%) high protein flour (’00’ Pizza Flour, Bread Flour, Strong Flour)
15g (3%) course salt (sea salt, etc)
5g (1%) traditional active dry yeast
300g / 300 mL (60%) water at room temp

Method:
Combine flour, salt, yeast in the bowl of a stand mixer (or regular mixing bowl).
Stir in water just to combine, and a rough dough ball forms.
Stop mixing and let stand for 30 minutes.
Knead for 7-10 minutes on medium speed, or until dough is smooth and elastic.
Remove dough from mixing bowl, and form into a tight ball on your countertop.
Don’t use any flour during this step.
Place dough ball in a container with a tight fitting lid, large enough to allow the dough to double in size.
Place container in fridge for 18 hours - to - 4 days to ferment.
Between an hour to an hour and a half before you want to bake the pizzas, remove dough from fridge and form into 3 equal balls.
Cover loosely on the countertop and allow to rise and warm before shaping.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 707
Viestejä
4 923 712
Jäsenet
79 230
Uusin jäsen
alicyy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom