Kesän paras hankinta.
Witt Piccolo Rotante 16"
On liian helppoa pizzan paistelu näillä vehkeillä. Viittii tehä arkenakin välistä töiden jälkeen. Muistaa vaan pirkan taikinat ottaa etukäteen jääkaappiin.
Pyörivä kivi on kyllä mahti keksintö. Saa istahtaa paistelun lomassa.
Ei ole ollut toistaiseksi ikävä Oonin Karulla kikkailua.. Vaikka hiilillä mielellään grillaankin.
En oo kellolla ottanut aikaa, mutta arvioisin, että n.15 min niin on lämmöt yli 400.
Oon todennut, että parhaan tuloksen saa yli 400 lämpimällä kivellä. Kerran tein testinä 8 pizzaa ja aloitin ensimmäisen noin 350 kuumalla kivellä ja viimeisissä oli 450 paiston lähtölämpö.
Parhaiten nostattaa reunaa, kun riittävän kuuma kivi ja ehtii pohjakin paistua. Yhtään pohjaa en oo saanu poltettua, ennemminki kylmällä kivellä jäänyt raa'aksi, tai kun jättänyt liekin täysille paiston ajaksi.
Tänään pyöräytettiin 4 kpl, joista ohessa kuvat lasten versiosta ja viimeisestä all in tapauksesta.
Tuli erityisen ohuet pohjat tänään pizzoihin. Vaikutti kyllä lopputulokseen positiivisesti.
Pari pizzaa sylttäsi lapioon, mutta eilen luin pizzanpaistajien facebookista lautaskikasta, että pyöräyttää pizzan väärinpäin lautaselle ja laittaa jauhoja kunnolla pohjan puolelle.
Sitten takaisin kääntö lapion päälle ja uuniin. Molemmat sain siten ehjänä työnnettyä uuniin.
Miinusta tässä saa tuo uunin kaasusäädin. Ei tunnu nuppi kovin laadukkaalta ja sais olla laajemmalla alueella liekin koon säätö.
Tänään sattu jääkaapissa olemaan Pirkan Emmental-Mozzarella juustoraastetta, oli yllättävän hyvä. Emmental antoi makua sopivasti juustoon ja tuommosessa perus pizzassa makua koko pizzaan.