Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
 
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
Kiitos vinkistä, mutta jotain vähän laadukkaampaa oli hakusessa. Tuo mainittu Ooni olisi varmaankin parasta mitä tässä genressä voi olla, mutta 900€ on aivan liikaa, eli varmaan on tyydyttävä katselemaan tarjouksista tuota Panetti Pizzetta Primoa, joka on sekin saanut ihan hyviä kommentteja käyttäjiltä.

Edit.
Näköjään Panetti Pizzetta Primo on juuri nyt tarjouksessa Gigantissa 399€, joka alkaa olemaan jo ihan houkutteleva hinta. -->


Käyttäjäpalautteessa joku mainitsi, että tuo vaatisi peräti 16A sulakkeen, joka taas voi olla monessa paikassa oma haasteensa. Teholukemaksi on ilmoitettu 2400W, joten 10A sulake voi olla tosiaan helisemässä, jos sen takana on samaan aikaan muitakin laitteita.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki
Ei harmainta aavistusta, mutta omaan Effeunooni olen ihan tyytyväinen.
Suurihan se on, eikä ollut halpakaan.
Pitsanpaistajien yhteisostona noita kaksi lavallista tuli Suomeen.
Nyt on varmaan mallit muuttuneet tuosta.
500 asteeseen pääsee.
Ei pyöri kivi, joten käännän pitsan 45 sekunnin jälkeen.

_1300348.JPG

Mutta jos olisin nyt ostamassa, haluaisin sen "korkean" mallin,
voisi paistaa jotain muutakin kuin pitsoja ja lämpimiä voiskareita...
Vito mainostaa? sitä tuossa:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
Helpommalla (?) pääsee sen kaasu-Oonin kanssa. Sillä minäkin paistelen talvisin sisällä keittiössä. Eipähän jää pyörimään paiston jälkeen keittiöön tilaa viemään.
 
Helpommalla (?) pääsee sen kaasu-Oonin kanssa. Sillä minäkin paistelen talvisin sisällä keittiössä. Eipähän jää pyörimään paiston jälkeen keittiöön tilaa viemään.
En oikein ymmärrä miten erillisen kaasupullon ja avotulen kanssa sisällä säätäminen olisi sähköuunia helpompi (saati turvallisempi), vaikka kaasussa muuten onkin omat hyvät puolensa? Ooni Koda 12 olisi toki edullisempi vaihtoehto, mutta tähän tarpeeseen haussa on kuitenkin nimenomaan sähköversio.
 
En oikein ymmärrä miten erillisen kaasupullon ja avotulen kanssa sisällä säätäminen olisi sähköuunia helpompi (saati turvallisempi), vaikka kaasussa muuten onkin omat hyvät puolensa? Ooni Koda 12 olisi toki edullisempi vaihtoehto, mutta tähän tarpeeseen haussa on kuitenkin nimenomaan sähköversio.
Oma keittiö ei mikään älyttömän iso ole, joten mä en haluaisi ylimääräistä (sähkö)uunia tilaa viemään keittiöön. Samalla tavalla sekin pitäisi johonkin kantaa piiloon tilaa viemästä, kun sitä ei käytä.
En siis pidä niin isona vaivana, tai ylimääräisenä säätämisenä kaasu-uunin keittiöön kantamista pizzanpaistopäivinä, että sen takia pitäisi sähköuuni saada.
Normaalisti uuni on kuistilla, mutta mikä sen mukavampaa, kuin paistella paskalla kelillä ja pakkasilla sisällä. Talvella jää myös lämpö torppaan, joka ei haittaa ollenkaan.

Jos on iso keittiö, niin en mä kiellä etteikö kunnon sähköinenkin pizzauuni olisi kiva lisä keittiöön.
Harva sitä pizzauunia kuitenkaan niin usein käyttää, tai tekee sillä muuta kuin pizzaa.
Pro-paistelijat sitten erikseen.
 
Oma keittiö ei mikään älyttömän iso ole, joten mä en haluaisi ylimääräistä (sähkö)uunia tilaa viemään keittiöön. Samalla tavalla sekin pitäisi johonkin kantaa piiloon tilaa viemästä, kun sitä ei käytä.
En minäkään sitä jatkuvasti toki pöydällä pitäisi, kun käyttö on vain satunnaista. Mutta äkkiäkös sen kaapista/varastosta nostaa pöydälle.

En siis pidä niin isona vaivana, tai ylimääräisenä säätämisenä kaasu-uunin keittiöön kantamista pizzanpaistopäivinä, että sen takia pitäisi sähköuuni saada.
Oletat virheellisesti, että kaikilla on kaasuversio entuudestaan, tai ylipäätään mahdollisuus sellaisen käyttämiseen.

Sinä et sitä ehkä tarvitse, mutta joku muu voi tarvita ja siitähän tässäkin juuri oli nyt kyse. Tässä tapauksessa se on tulossa paikkaan, jossa ei siis voi käyttää mitään avotuligrilliä. Lisäksi sanoit, että kaasuversion kanssa pääsee "helpommalla" ja se on se mihin halusin tarkennusta. Selvisi, että helppous tarkoitti sinulle sitä, ettei tarvitse omistaa kahta laitetta, mutta se taas on eri asia.

Normaalisti uuni on kuistilla, mutta mikä sen mukavampaa, kuin paistella paskalla kelillä ja pakkasilla sisällä. Talvella jää myös lämpö torppaan, joka ei haittaa ollenkaan.
Niin se lämpö jää sisälle kesälläkin ja se taas ei ole mukavaa. Samasta syystä vähän vierastan pizzateräksen/paistokiven käyttämistä kesällä, kun sitä pitää esilämmittää niin pitkään ja uuni lämmittää samalla asuntoa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 536
Viestejä
4 888 940
Jäsenet
78 836
Uusin jäsen
thuuber

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom