Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
 
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
Kiitos vinkistä, mutta jotain vähän laadukkaampaa oli hakusessa. Tuo mainittu Ooni olisi varmaankin parasta mitä tässä genressä voi olla, mutta 900€ on aivan liikaa, eli varmaan on tyydyttävä katselemaan tarjouksista tuota Panetti Pizzetta Primoa, joka on sekin saanut ihan hyviä kommentteja käyttäjiltä.

Edit.
Näköjään Panetti Pizzetta Primo on juuri nyt tarjouksessa Gigantissa 399€, joka alkaa olemaan jo ihan houkutteleva hinta. -->


Käyttäjäpalautteessa joku mainitsi, että tuo vaatisi peräti 16A sulakkeen, joka taas voi olla monessa paikassa oma haasteensa. Teholukemaksi on ilmoitettu 2400W, joten 10A sulake voi olla tosiaan helisemässä, jos sen takana on samaan aikaan muitakin laitteita.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki
Ei harmainta aavistusta, mutta omaan Effeunooni olen ihan tyytyväinen.
Suurihan se on, eikä ollut halpakaan.
Pitsanpaistajien yhteisostona noita kaksi lavallista tuli Suomeen.
Nyt on varmaan mallit muuttuneet tuosta.
500 asteeseen pääsee.
Ei pyöri kivi, joten käännän pitsan 45 sekunnin jälkeen.

_1300348.JPG

Mutta jos olisin nyt ostamassa, haluaisin sen "korkean" mallin,
voisi paistaa jotain muutakin kuin pitsoja ja lämpimiä voiskareita...
Vito mainostaa? sitä tuossa:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
Helpommalla (?) pääsee sen kaasu-Oonin kanssa. Sillä minäkin paistelen talvisin sisällä keittiössä. Eipähän jää pyörimään paiston jälkeen keittiöön tilaa viemään.
 
Helpommalla (?) pääsee sen kaasu-Oonin kanssa. Sillä minäkin paistelen talvisin sisällä keittiössä. Eipähän jää pyörimään paiston jälkeen keittiöön tilaa viemään.
En oikein ymmärrä miten erillisen kaasupullon ja avotulen kanssa sisällä säätäminen olisi sähköuunia helpompi (saati turvallisempi), vaikka kaasussa muuten onkin omat hyvät puolensa? Ooni Koda 12 olisi toki edullisempi vaihtoehto, mutta tähän tarpeeseen haussa on kuitenkin nimenomaan sähköversio.
 
En oikein ymmärrä miten erillisen kaasupullon ja avotulen kanssa sisällä säätäminen olisi sähköuunia helpompi (saati turvallisempi), vaikka kaasussa muuten onkin omat hyvät puolensa? Ooni Koda 12 olisi toki edullisempi vaihtoehto, mutta tähän tarpeeseen haussa on kuitenkin nimenomaan sähköversio.
Oma keittiö ei mikään älyttömän iso ole, joten mä en haluaisi ylimääräistä (sähkö)uunia tilaa viemään keittiöön. Samalla tavalla sekin pitäisi johonkin kantaa piiloon tilaa viemästä, kun sitä ei käytä.
En siis pidä niin isona vaivana, tai ylimääräisenä säätämisenä kaasu-uunin keittiöön kantamista pizzanpaistopäivinä, että sen takia pitäisi sähköuuni saada.
Normaalisti uuni on kuistilla, mutta mikä sen mukavampaa, kuin paistella paskalla kelillä ja pakkasilla sisällä. Talvella jää myös lämpö torppaan, joka ei haittaa ollenkaan.

Jos on iso keittiö, niin en mä kiellä etteikö kunnon sähköinenkin pizzauuni olisi kiva lisä keittiöön.
Harva sitä pizzauunia kuitenkaan niin usein käyttää, tai tekee sillä muuta kuin pizzaa.
Pro-paistelijat sitten erikseen.
 
Oma keittiö ei mikään älyttömän iso ole, joten mä en haluaisi ylimääräistä (sähkö)uunia tilaa viemään keittiöön. Samalla tavalla sekin pitäisi johonkin kantaa piiloon tilaa viemästä, kun sitä ei käytä.
En minäkään sitä jatkuvasti toki pöydällä pitäisi, kun käyttö on vain satunnaista. Mutta äkkiäkös sen kaapista/varastosta nostaa pöydälle.

En siis pidä niin isona vaivana, tai ylimääräisenä säätämisenä kaasu-uunin keittiöön kantamista pizzanpaistopäivinä, että sen takia pitäisi sähköuuni saada.
Oletat virheellisesti, että kaikilla on kaasuversio entuudestaan, tai ylipäätään mahdollisuus sellaisen käyttämiseen.

Sinä et sitä ehkä tarvitse, mutta joku muu voi tarvita ja siitähän tässäkin juuri oli nyt kyse. Tässä tapauksessa se on tulossa paikkaan, jossa ei siis voi käyttää mitään avotuligrilliä. Lisäksi sanoit, että kaasuversion kanssa pääsee "helpommalla" ja se on se mihin halusin tarkennusta. Selvisi, että helppous tarkoitti sinulle sitä, ettei tarvitse omistaa kahta laitetta, mutta se taas on eri asia.

Normaalisti uuni on kuistilla, mutta mikä sen mukavampaa, kuin paistella paskalla kelillä ja pakkasilla sisällä. Talvella jää myös lämpö torppaan, joka ei haittaa ollenkaan.
Niin se lämpö jää sisälle kesälläkin ja se taas ei ole mukavaa. Samasta syystä vähän vierastan pizzateräksen/paistokiven käyttämistä kesällä, kun sitä pitää esilämmittää niin pitkään ja uuni lämmittää samalla asuntoa.
 
Kaasuversio lienee sen verran edukkaampi ja kiven lämmittämisen hukkalämpö samaa luokkaa vs sähkö joten ehkä se kaasuversio on parempi vaikka sisälläkin käyttäisi?
 
Kaasuversio lienee sen verran edukkaampi ja kiven lämmittämisen hukkalämpö samaa luokkaa vs sähkö joten ehkä se kaasuversio on parempi vaikka sisälläkin käyttäisi?
Ihme pakotus kaasu-uunista, kun kysyttiin nimenomaan sähkökäyttöistä sisällä paistamista varten (koska kätevyys/käytettävyys + turvallisuus). Kaasukäyttöinen Ooni kaasupulloineen maksaa sitä paitsi saman verran kuin tuo aiemmin mainittu Panetti.

Sähkökäyttöinen Ooni on sitten toki selvästi kalliimpi, mutta siinä taas on kiinteä, suljettava luukku ja kunnollinen eristys. Se olisi aivan huippulaitos, mutta niin paljon en ole rahaa tähän laittamassa.

Taidan hommata vaan kunnon pizzateräksen ja paistelen käntyt sen kanssa tavallisessa uunissa tässä vaiheessa. Pihakäyttöön sitten omat vehkeet.
 
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
Itse varmaan tuohon tarpeeseen valitsisin Sagen Pizzaiolon, jota on saanut muistaakseni parhaimmillaan n. 500 €:lla. Se on selkeästi pienempi kuin Ooni ja mahtuu siten helpommin sisätiloihin, mutta on läytettävyydeltään lähes saman veroinen ainakin tämän videon perusteella.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Ei se välttämättä ole siitä hiivan määrästä vaan kokonaisuudesta ja olosuhteista.
...
Kannattaa kokeilla sitä poolish taikinaa joka yleensä lähtee niinkin simppelisti kuin:

200g vesi
200g jauho
5g kuivahiiva
5g hunaja
Tossa on aikamoinen määrä hiivaa vs. Pizzanpaistajien ohje:

Jauho 400 g
Vesi 400 g
Tuorehiiva 2,5 g (tai kuivahiivaa 1,3 g)
Hunaja 2 g


Kuvan pizza tehty pizzanpaistajien määrillä (poolish 200 g vettä, 200 g jauhoja, 0,7 g kuivahiivaa ja 1 g hunajaa).

20250819_173857.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tossa on aikamoinen määrä hiivaa vs. Pizzanpaistajien ohje:

Jauho 400 g
Vesi 400 g
Tuorehiiva 2,5 g (tai kuivahiivaa 1,3 g)
Hunaja 2 g


Kuvan pizza tehty pizzanpaistajien määrillä (poolish 200 g vettä, 200 g jauhoja, 0,7 g kuivahiivaa ja 1 g hunajaa).

20250819_173857.jpg
Ei se mitään kunhan lopputulos miellyttää. Taitaa olla Viton poolish tuo minun esimerkki? Ohjeita kun on pahvilapulle raavittu aika monta, niin lähdettä ei välttämättä aina muista.
 
Tämä nyt ei ole kotona valmistamista, vaan pelkkää lämmittämistä, mutta pakastepizzoista mielestäni heittämällä paras ja lähinnä mitään "aitoa pizzaa" on mielestäni Pizza Backen (ja heidän valikoimista paras taas on "Salami-Nduja" ja kakkosena "Neljä Juustoa"). Mikään muu valmispizza ei pääse mielestäni lähellekään. Suosittelen kokeilemaan näitä silloin, kun ei kiinnosta tehdä omaa pizzaa. Pitäisi löytyä hyvin varustetuista marketeista.


Artikkeli firmasta:
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
284 475
Viestejä
4 883 254
Jäsenet
78 836
Uusin jäsen
Kesäheinä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom