Aaltoliike
Alkuperäinen jäsen
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 1 553
Tilasin myös Hollannista testiksi aitoa kukkosoossia muutaman purkin. Raportoin tänne mitä kävi tilaukselle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Poppamiehen classicia tuli ekaa kertaa ostettua kun Lidlissä on nyt tällä ja viime viikolla myynnissä Poppamiehen kastikkeita.
Tykkään, enchilladoja tuli tehtyä tänään ja lisäsin tätä vähän sekaan omiin tortilloihin.
Tätä tulee varman käytettyä pöytämausteena useampaankin ruokaan, ei liian överitulinen, 4/10 Poppamiehen asteikolla.
Ehdottomasti jatkoon.
Pullossa lukee että soveltuu myös siipikastikkeen tekemiseen jos sekoittaa margariiniin.
Tuo pitää testata kun seuraavan kerran siipiä laittaa.
Minä tykkään kyllä siitää aged jalapenosta. Sitä joutuu toki laittamaan vähän reilummin, eikä se silloinkaan mitään tulista ole, mutta kyllä siitä jalapenon maun saa ja pienen tulisuuden.Sitten taas jokin Aged Jalapeno maistuu hyvältä lusikalla mutta ruokaan sitä on turha haaskata.. Kun ei tunnu eikä maistu.
Tuliko koskaan perille ja mistä verkkokaupasta loppujen lopuksi tilasit?Tilasin myös Hollannista testiksi aitoa kukkosoossia muutaman purkin. Raportoin tänne mitä kävi tilaukselle.
Tuliko koskaan perille ja mistä verkkokaupasta loppujen lopuksi tilasit?
No aitoa ja aitoa. Onhan Kikkomanin soijakin "aitoa Kikkoman-soijaa", vaikka soijaa on ollut monissa muodoissaan tuhansia vuosia ennen Kikkomania ja keksittykin ihan toisessa maassa. Kukko-srirachan konkreettinen ero muihin nähden mikä tekee siitä omalla tavallaan aitoa kukko-srirachaa ja antaa oman makunsa on siihen käytetty chili, eli punaiseksi asti kypsytetty jalapeno. Sehän on perinteinen Amerikkalainen chili eikä sitä ymmärtääkseni ole idässä tavattu. Tabasco taitaa olla ainoa valmistaja, joka myös käyttää srirachassaan jalapenoja, muut valmistajat sitten niitä mitä sattuu halvempia ja pistävämpiä thaikkuchilejä.
Tulisuudesta nauttivien kulinaristien ystävän, sriracha-kastikkeen tuotanto on jouduttu keskeyttämään, kertoo Bloomberg.
Suosikkikastikkeen valmistuksen ongelmien taustalla on ongelmat chilipippureiden laadussa ja saatavuudessa. Srirachaa valmistava amerikkalainen yritys Huy Fong Foods lähetti asiakkailleen ongelmasta kertovan kirjeen 19. huhtikuuta, joka on noussut nyt julkisuuteen.
– Tällä hetkellä chilipippureiden laatuun vaikuttavien olosuhteiden vuoksi edessämme on entistä vakavampi puute chilistä. Tämä ei valitettavasti ole hallinnassamme, emmekä pysty valmistamaan tuotteitamme (Chili Garlic, Sambal Oelek ja Sriracha Chili Sauce) ilman tätä olennaista ainesosaa, kirjeessä kerrotaan.
Huy Fong Foods ajoittaa kaikki sriracha-kastikkeita koskevat, 19. huhtikuuta tai sen jälkeen kirjatut tilaukset syyskuun alkupuolelle.
Srirachan tuotanto on kohdannut samanlaisia vaikeuksia vuoden 2020 heinäkuussa.
Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
Aika häijyt postikulutNo pakko kait tuota on nyt tilata kun en koskaan ole päässy maistamaan tuota "aitoa" ja tuota Go-Tang -srirachaa menee kyllä huolella.
No eipä tuo tunnu missään ku tilaa vaikka 4-5 isompaa pulloa nii riittää joksikin vuodeksi![]()
Mitä nyt kävin tuolla hypähtämässä niin suurin koko on mitä on tarjolla ja varastossa on 740ml.Niin siis onko tuolla vaihtoehtona joku isompi pullo? Mulla on ainoa vaihtoehto tuo 255g puteli.
Tuota oikean alakulman Super Spicyä löytyy joistakin K-kaupoistakin mutta hinnat ovat lähteneet ihan laukalle, taitaa olla jotain 3e luokkaa per pussi. Joku pari vuotta sitten oli vielä reilun euron niin silloin vielä raaski ostaakin. Itse ainakin tykkäsin tuosta, esim tonnikalaa tai jotain vastaavaa vähän joukkoon ja ihan kelvollista oli.Porvoon Aasialaisesta kaupasta löytyi erilaisia tulisia nuudeleita, laitetaan arvosteluja kunhan tulee kaikkia maistettua.
Jos kelpaa Hansille, niin luulisi kelpaavan myös sulle....
Laitoin itekki nyt 3 pulloa sitä isompaa "kukkokastiketta" tilaukseen yllä olevasta kaupasta. Kuten jo aikasemmin sanoin, en ole ennen aitoa muistanu ja makunystyrät on ihastunut tuohon Go-Tang -kastikkeeseen niin saas nähdä tuliko tilattua reilu 2l kastiketta mikä ei miellytä![]()
Kuppilat kuntoon Hans Välimäki -sarjan uusimmassa tuotantokaudessa ko. jäppinen kutsui salaattipöydän pepperonipaprikoita "jalopeenoiksi", joten ihan hirveästi en Hansin valintojen laatutietoisuuteen näissä asioissa luottaisi.Jos kelpaa Hansille, niin luulisi kelpaavan myös sulle.
Myös Akseli Herveli kutsuu noita 'jalopeenoiksi', meillä taitaa olla vain paskoja julkkiskokkeja vaikkei burgerimiehellä paria michelin-tähteä olekaan, vielä.Kuppilat kuntoon Hans Välimäki -sarjan uusimmassa tuotantokaudessa ko. jäppinen kutsui salaattipöydän pepperonipaprikoita "jalopeenoiksi", joten ihan hirveästi en Hansin valintojen laatutietoisuuteen näissä asioissa luottaisi.Se lienee ihan sama mitä ketsuppia se laittaa sinne teelusikallisen reseptiikan niin pyytäessä.
Siitä kohdasta 4:30: Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! - Kausi 6 - Jakso 7 - Hans ostarin uumenissa
No Herlevistä ei kyllä enää uskoisi, tykkää sen verran kuitenkin meksikolaisesta ymv. Hans sen sijaan on sanonut muissakin yhteyksissä, ettei pidä tulisesta ruoasta niin ei sinänsä ihmetytä, ettei chilit ole hallussa.Myös Akseli Herveli kutsuu noita 'jalopeenoiksi', meillä taitaa olla vain paskoja julkkiskokkeja vaikkei burgerimiehellä paria michelin-tähteä olekaan, vielä.
Muistaakseni nuo punaiset ja vihreät chilit ovat 'hollantilaisia', purkeissä myytävät kokonaiset vihreät taas kreikkalaisia chilejä.
Onneksi jo kaikista kaupoista löytyy vähintään tuoretta vihreää jalapenoa, thai-chiliä ja habaneroja.
Poppamiehen Scopparista ei ainakaan omasta mielestä puske etikka läpi, toisin kuin Tabascon versiosta.
No jos jo telkkarissakin sekoillaan chileissä ja kaupoissakin on välillä ihan randomilla "chili mieto", "chili medium", "chili tulinen" ja sitten vieressä "jalapeno tulinen", "habanero mieto" tai "maailman tulisin chili" (mainitsematta lajiketta) niin ei ihme että tavalliset tallaajat ovat ihan pihalla mikä chili on mitäkin. Noihin pitäisi mielestäni saada edes joku yksiselitteinen systeemi miten noita nimetään että jollakin tavan tallaajallakin olisi edes joku käsitys mikä on kuinkin tulista jne. Tiedän useammankin tapauksen jotka ovat ottaneet mielestään mietoa chiliä ruanlaittoon ja sitten "mietona" ensimmäistä kertaa kokeillessa on joku habanero kun kerran lapussa luki "mieto". Ja sitten kiroillaan että eihän chiliä voi syödä kun se tappaa ekalla haukkauksella.No Herlevistä ei kyllä enää uskoisi, tykkää sen verran kuitenkin meksikolaisesta ymv. Hans sen sijaan on sanonut muissakin yhteyksissä, ettei pidä tulisesta ruoasta niin ei sinänsä ihmetytä, ettei chilit ole hallussa.
Löytyisipä Lidlistä habaneroja, kun se on ainoa lähikauppa, mut ei... Sieltä ei ikävä kyllä mitään oikeasti tulista rehuosastolta saa toisin kuin useimmista vähän isommista S- ja K-ryhmän marketeista.
Minä olen kiertänyt koko korkin auki ja kaatanut sitä soosia ulos, eli skipannut sen korkin läpi tuhertamisen.Niinjoo, täällä kun varmaan on alan ammattilaisia niin miten te käytätte noita schiracha-sooseja? Niissähän on se ärsyttävä korkki johon jää aina pikkuisen soosia joka käytön jälkeen ja sitten tekisi joka päivä mieli pestä koko korkki kun se menee niin ällöttääksi parissa päivässä? Itse pyyhin korkkiin jääneet jämät käytön jälkeen talouspaperilla ja muutaman päivän välein vaan on pakko pestä se korkkitekele vedellä ettei ole niin mössöinen.
Onko tuohon jotain fiksumpaa ratkaisua vai annanko vaan kaiken jämäsoosin kertyä korkkiin? Omasta mielestä se ei ole kovin hygieenistä tai muutenkaan esteettistä että siinä korkin irvikuvassa on aina soosinjämiä odottelemassa.
Poppamiehen sciracha-soosissa sentään on fiksumpi korkkiratkaisu mutta mieluummin käyttäisin muisen valmistajien tuotteita.
edit:
Oli muuten Carolina Reapereita 4-5kpl rasioissa Prismassa myynnissä tuoreena, laitoin ensin omaan evääseen (parin päivän eväs) noin 2/3 palkoa ja emäntä sitten yllytti että "kyllähän sulla menee loput "raakana"... Täytyy sanoa että kun yllytyshullu olen niin nappasin raakana loput naaamariin ja se kun vielä oli sieltä "yläpäästä" se jämä niin kyllähän se pisti irvistämään... Emäntä kyllä nauroi ihan kippurassa kun minä kiroilin ja irvistelin puoli tuntia![]()
Mistäs tuota aitoa kukkosoosia vielä saa? Itsellä menee tuota tuollainen iso pullo alle kuukaudessa ja omat varastot alkaa jo ehtyä mutta kun ei tätä saa oikein mistään enää.No niin, viime keskiviikkona tilatut "kukkokastikkeet" haettu postista, eli päivän yli viikko meni. Nopealla maistelulla niin onhan tämä hyvää. Pidin Go-tan -kastiketta kohtuullisen tulisena, mutta tämähän on vielä pari napsua tujumpaaVähän reilu 2l niin luulis hetken pärjäävän. Päiväystä näkyy olevan syyskuulle 2023.
Mistäs tuota aitoa kukkosoosia vielä saa? Itsellä menee tuota tuollainen iso pullo alle kuukaudessa ja omat varastot alkaa jo ehtyä mutta kun ei tätä saa oikein mistään enää.
Niinpä olikin. Ehdin jo löytää toisenkin paikan, josta saisi vähän järkevämmässä pakkauskoossa. https://www.myamericanmarket.com/us/huy-fong-sriracha-hot-chili-sauce-largeMuutama kymmenen postausta ylempää :
Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet
Tullissa vastattiin ja sanottiin että soita ruokavirastoon. No soitin sinne, mutta sielläpä ei vastannut kukaan vaihteen jälkeen. Sama homma Oulun kaupungin elintarvikevalvonnassa. Laitoin molemmille nyt spostia siitä, että onko kukkosoosin maahantuonti yksityishenkilönä omaan käyttöön kielletty...bbs.io-tech.fi
Tiedä järkevyystä, tulee mieleen kun aikoinaan Heinzin ketsuppia oli lasipulloissa, sieltä sitten tuli 1-2 rkl kerralla ulos, tosin nykyisetkään tuolta valmistajalta ole täysin priimaa kun top down-spruittauspullosta tulee paineella myös se sama 1 rkl, siksipä en noita osta. Jostain syystä esim. Poppamiehen Tomato Ketchup habanero, joka ulkoisesti on samanmoinen, toimii hienosti.Niinpä olikin. Ehdin jo löytää toisenkin paikan, josta saisi vähän järkevämmässä pakkauskoossa. Buy HUY FONG SRIRACHA HOT CHILI SAUCE (LARGE) | American Food Shop
Minua tuo ei haittaa, kun käytän sitä kerralla muutenkin aivan tolkuttomia määriä, saattaa mennä helposti 0,5 -1dl yhdellä syönnillä. Lähinnä tuossa vajaan 4kg:n pullossa arveluttaa tuon massiivinen koko jääkaapissa tilaa viemässä.Tiedä järkevyystä, tulee mieleen kun aikoinaan Heinzin ketsuppia oli lasipulloissa, sieltä sitten tuli 1-2 rkl kerralla ulos, tosin nykyisetkään tuolta valmistajalta ole täysin priimaa kun top down-spruittauspullosta tulee paineella myös se sama 1 rkl, siksipä en noita osta. Jostain syystä esim. Poppamiehen Tomato Ketchup habanero, joka ulkoisesti on samanmoinen, toimii hienosti.
Jos kaupoista löytyy pehmeitä, järkevällä korkilla varustettuja pulloja tai tyhjiä go-tan tai ketsuppipulloja niin sinne siis. Tiiviit (eli ei kertakäyttöiset) pakastus/säilytysrasiat toiminevat myös.Minua tuo ei haittaa, kun käytän sitä kerralla muutenkin aivan tolkuttomia määriä, saattaa mennä helposti 0,5 -1dl yhdellä syönnillä. Lähinnä tuossa vajaan 4kg:n pullossa arveluttaa tuon massiivinen koko jääkaapissa tilaa viemässä.
Njoo, periaatteessa mutta edelleen nuo pitäisi tunkea kerralla jääkaappiin, kun säilyvyys tuskin sitten yhtä hyvä kuin sinetöidyillä pikkupulloilla. Tosin hinnan puolestakaan tuossa jättipakkauksessa ei juuri tule etua, joten pitänee katsastaa nuo kaupat joista normipulloja vielä löytyisi.Jos kaupoista löytyy pehmeitä, järkevällä korkilla varustettuja pulloja tai tyhjiä go-tan tai ketsuppipulloja niin sinne siis. Tiiviit (eli ei kertakäyttöiset) pakastus/säilytysrasiat toiminevat myös.
Itellä riittää sietokyky hyvin habanerosta tehtyihin Armadillon muniin ja toimii hyvin pelkästään grillissä koskenlaskijalla täytettynä ja pekoniin kietaistuna. Voisi seuraavaksi kokeilla näitä tulisempina Naga jolokiasta tai vast. kun löytyy lähimarketista.Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
Itellä riittää sietokyky hyvin habanerosta tehtyihin Armadillon muniin ja toimii hyvin pelkästään grillissä koskenlaskijalla täytettynä ja pekoniin kietaistuna. Voisi seuraavaksi kokeilla näitä tulisempina Naga jolokiasta tai vast. kun löytyy lähimarketista.
Itellä ongelma vähän päinvastainen nykyään, kun pitäisi miettiä ruokia mihin chili ei sopisi.Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.