Ketkua olisi voinut alustaa "hieman" paremmin. Eli mistä siis haluat keskusteltavan? Ja otsikkokin voisi olla kuvaavampi?
Epämääräisen "näin televisiossa" sijaan itse jutunkin olisi voinut linkata. Puhut mitä ilmeisemmin tästä:
Ylen tekemä selvitys myytävän kalan tuoreudesta kalatiskeillä osoitti, että asiakas saa olla tarkkana, jos mielii pöytäänsä mahdollisimman tuoretta kalaa.
yle.fi
Ja mitä itse vielä lisäisin jutun antiin niin luvattoman monessa paikassa ne kalatiskien infotaulut ovat järjettömän pienellä fontilla. Jokainen voi sitten miettiä uutisen valossa, koitetaanko tällä piilottaa totuutta vai miksi noin yksinkertaista asiaa ei muuteta järkeväksi.
Tämän kaltainen ei ketkun alustuksessa oikein tuota mitään. Joku random-kaupunkin random-kauppa ja väite, jota ei edes oikein voi näyttää toteen.
On niin tutun näköiset että voipi olla ihan sama mutta lattakärjillä. Vähän leveämmän kärjen olen kokenut mukavammaksi eikä oikeastaan tarvitse sen enempiä karhennuksia. Puristusvoima ihan eri luokkaa vs jonkut lelutason ruotopinsetit.
Tämä on tarina pussilohesta, Finnairista, koronasta, norjalaismiljardööreistä ja sushibuumista.
www.is.fi
Kuulostaa oudolta, mutta Suomen nopeimmin kasvava ruokaviennin tuote on Norjassa viljelty lohi. Selvitimme, mistä miljoonaluokan lohirallissa on kyse.
yle.fi
Ei toki vastaa suoraan kysymykseesi mutta logistiikka siis Norjasta Helsinkiin on varsin loppuun asti viilattua. Tuosta lentorahdin aika kalan käsittelyyn ja eteenpäin niin ei sitä aikaa lopulta mahdottomasti mene optimitilanteessa. Parhaimmillaan kaksi päivää nostosta itse olen ostanut vakuumissa.
Omakohtaisesti luotan oikeastaan enemmän näihin vakuumipakattuihin olettaen toki, että kaupankin päässä se kylmäketju pysyy katkeamattomana. Tiedät pitkälti mitä saat kun pakkauksesta löytyy tarpeellinen tieto. Tiskiltä taas saa, kuten uutisessa on kerrottu, välillä mitä sattuu.
Mutta valitettavasti arpomista koko homma on. Varsinkaan suolausta / kylmäsavustusta ei voi aina tehdä kun tarjolla ei yksinkertaisesti ole tuoretta.
Hyvin marginaalisen median juttu vuodelta 2011. Eli onko tälle "aina" jotain muutakin lähdettä?