Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Juhannusperinne 🐷

Ei vielä kokattu, mutta pikkuinen meni jääkaapin hevi-laatikkoon sulamaan ja juhannusaattona pääsee paistumaan airfryeriin.

DSC09837.JPG
Sama homma, mutta menee rosvopaisti kuoppaan
 
Kun ei ollut juhannukseksi tarjolla kunnon aiolia kuten Lidlistä löytyvää, niin piti ekan kerran uskaltautua majoneesin tekoon. Ihan helposti lopulta netin ohjeilla onnistui, vaikka muiden epäonnistumiset vähän pelottivat:) Hyvää muuten uusien perunoidenkin kanssa! Lopputulokseen lisäsin vielä teelusikallisen sokeria happamuutta taittamaan.

AioliTarvikkeet.jpg
Aioli.jpg
 
Tuli viime viikolla ~10v sous videttely-uran aikana oikeastaan ekaa kertaa mieleen että voisi ostaa isomman palan lihaa (naudan ulkofile,) leikata pihveiksi ja kypsentää yksittäispakattuina. Näistä sitten viimeisen viikon aikana tullut viimeisteltyä (lämmitys + pinnat pannulla) eri tarkoituksiin. Erittäin toimivaa. Toissapäivänä riisiä, teriyakikastiketta ja kasviksia. Tänään tomaatteja, basilikaa, parmesaania ja ehtaa Modenasta ostettua balsamicoa.

Tarjoiluehdotus: tietokoneen äärellä, ruokajuomana pitkä Pepsi Max.

beef.jpg
 
Tein pitsaa: pohja 00-jauhoista, 24 tunnin kohotus ja täytteenä mozzarella-raastetta, mozzarella-kikkareita pallosta revittynä, grana padano -lastuja, bresaola-viipaleita, kirsikkatomaattia, tuoreita basilikan lehtiä ja liraus oliiviöljyä päällä. Pitsaan ei tullut tomaattikastiketta, vaan pohjalle sivelin oliiviöljyä, jonka päälle juustoraastetta. Paistoin pitsakiven päällä. Parasta pitsaa mitä olen tehnyt.
1000030397.jpg
1000030336.jpg
 
Hellekeleillä paellaan ilman mönkijöitä ja mereneläviä ja itse tehty patonki joka onnistui paremmin kuin hyvin ja juuri semmoinen pehmeä sisus ja rapea kuori.
2025-07-14 17.10.51.jpg
Hyvän näköinen paella ja patonki. Onko patonki pyöritelty kierteelle ennen paistoa ja käytitkö ihan perus vehnäjauhoa tuohon päälle?
 
Hyvän näköinen paella ja patonki. Onko patonki pyöritelty kierteelle ennen paistoa ja käytitkö ihan perus vehnäjauhoa tuohon päälle?
Patonki on tän ohjeen mukaan tehty:
Jätin taikinan todella löysäksi (vahingossa) ja annoin kohota auringossa n. tunnin ja se oli tarttunu kiinni astian päällä olevaan kankaaseen ja kaikki näytti katastrofilta :D Sain kuitenkin kumottua jauhoiselle pöydälle ja ihan siinä vaan tein ton ohjeen mukaan. Valmiit kun panin pellille niin ne valahti semmoseks lätyks että noinkohan mitään tulee mutta uunissa kohos ja tuli parhaimpia patonkeja tai leipomuksia mitä koskaan tehny. Meinaan tehdä toistekkin ja jättää taikinan melko löysäksi.

Jauhoina oli "ihan tavallisia" vehnäjauhoja, mutta ns. artesaanijauhoa joka on jauhettu perinteiseen tapaan ja vastaa hienoudeltaan varmaan jotain 00-jauhoa. Mutta mä en muuta jauhoa enää käytäkkään kun Strömsbergin myllyn jauhoja.
 
Patonki on tän ohjeen mukaan tehty:
Jätin taikinan todella löysäksi (vahingossa) ja annoin kohota auringossa n. tunnin ja se oli tarttunu kiinni astian päällä olevaan kankaaseen ja kaikki näytti katastrofilta :D Sain kuitenkin kumottua jauhoiselle pöydälle ja ihan siinä vaan tein ton ohjeen mukaan. Valmiit kun panin pellille niin ne valahti semmoseks lätyks että noinkohan mitään tulee mutta uunissa kohos ja tuli parhaimpia patonkeja tai leipomuksia mitä koskaan tehny. Meinaan tehdä toistekkin ja jättää taikinan melko löysäksi.

Jauhoina oli "ihan tavallisia" vehnäjauhoja, mutta ns. artesaanijauhoa joka on jauhettu perinteiseen tapaan ja vastaa hienoudeltaan varmaan jotain 00-jauhoa. Mutta mä en muuta jauhoa enää käytäkkään kun Strömsbergin myllyn jauhoja.
Joo, tuo ohjeen "kiertäminen" tekee kyl rapsakan pinnan tuolle patonkille, joskus itse kokeillu vähän vastaavaa, kai siinä on enemmän paistopintaa. Pitänee varmaan itsekin alkaa leipomis hommiin huomenna.:cool:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
282 106
Viestejä
4 846 060
Jäsenet
78 352
Uusin jäsen
mallumallu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom